Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiaková polievka s krutónmi

Zemiaková polievka s krutónmi
Reklama

Zemiaková polievka s krutónmi

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks veľkú cibuľu
  • 200 g prerastanej slaniny
  • 2 kg zemiakov (nemúčnatých)
  • 2 ks I vývaru z kocky
  • 1 ks lístky z 1 zväzku majoránky
  • 50 g masla
  • 5 ks plátkov toastového chleba
  • 1 ks mleté biele korenie
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Cibuľu a slaninu nakrájajte na menšie kocky, olúpané zemiaky na malé kocky. Slaninu opečte do chrumkava a vyberte ju. V tuku zo slaniny opražte cibuľu, polovicu vyberte a pridajte ku slanine. Ku zvyšnej cibuli v hrnci pridajte zemiaky a majoránku, prilejte vývar a varte asi 15 min. Potom tretinu zemiakov vyberte a zvyšné z vývarom rozmixujte. Z opečenej slaniny a cibule odložte 2 PL a zvyšnú spolu so zvyšnými zemiakmi vmiešajte do polievky. Polievku dochuťte soľou a korením a krátko povarte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opečte na masle dozlatista. Polievku pred podávaním ozdobte zvyšnou slaninou s cibuľou, pripadne čerstvou majoránkou. Opečený chlieb podávajte v osobitnej miske.

Vyberáme pre vás niečo PLUS