Zemiaková polievka s krutónmi
12. 9. 2011, 18:20

Reklama
Zemiaková polievka s krutónmi
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks veľkú cibuľu
- 200 g prerastanej slaniny
- 2 kg zemiakov (nemúčnatých)
- 2 ks I vývaru z kocky
- 1 ks lístky z 1 zväzku majoránky
- 50 g masla
- 5 ks plátkov toastového chleba
- 1 ks mleté biele korenie
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Cibuľu a slaninu nakrájajte na menšie kocky, olúpané zemiaky na malé kocky. Slaninu opečte do chrumkava a vyberte ju. V tuku zo slaniny opražte cibuľu, polovicu vyberte a pridajte ku slanine. Ku zvyšnej cibuli v hrnci pridajte zemiaky a majoránku, prilejte vývar a varte asi 15 min. Potom tretinu zemiakov vyberte a zvyšné z vývarom rozmixujte. Z opečenej slaniny a cibule odložte 2 PL a zvyšnú spolu so zvyšnými zemiakmi vmiešajte do polievky. Polievku dochuťte soľou a korením a krátko povarte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opečte na masle dozlatista. Polievku pred podávaním ozdobte zvyšnou slaninou s cibuľou, pripadne čerstvou majoránkou. Opečený chlieb podávajte v osobitnej miske.