Reklama

Zemiaková polievka na kyslo

Zemiaková polievka na kyslo
Reklama

Zemiaková polievka na kyslo

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 - 4 ks stredne veľké zemiaky
  • 1 ks 2-3- vajcia uvarené natvrdo
  • 1 ks dcl mlieka
  • 2 ks PL hladkej múky
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks soľ
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks ocot prip. citrónová šťava
  • 1 ks kôpor

Postup

Krok 1

Zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody, pridáme bobkový list a soľ. Kým sa zemiaky uvaria - čo je pár minút, pripravíme si zátrepku. Zátrepka: Mlieko vymiešame s múkou, pridáme kyslú smotanu (smotana aj mlieko by mali mať izbovú teplotu, aby sa v polievke nezrazili). Dobre spolu metličkou premiešame a pomaly za stáleho miešania, prilievame do polievky. Necháme prevrieť a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajíčka. Dochutíme vegetou a octom (ešte lepšia je citrónová šťava), odstavíme a jemne posypeme kôprom nakrájaným nadrobno.