Zemiaková polievka na kyslo
12. 9. 2011, 18:20 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:07)

Reklama
Zemiaková polievka na kyslo
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 - 4 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks 2-3- vajcia uvarené natvrdo
- 1 ks dcl mlieka
- 2 ks PL hladkej múky
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks bobkový list
- 1 ks soľ
- 1 ks vegeta
- 1 ks ocot prip. citrónová šťava
- 1 ks kôpor
Postup
Krok 1
Zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody, pridáme bobkový list a soľ. Kým sa zemiaky uvaria - čo je pár minút, pripravíme si zátrepku. Zátrepka: Mlieko vymiešame s múkou, pridáme kyslú smotanu (smotana aj mlieko by mali mať izbovú teplotu, aby sa v polievke nezrazili). Dobre spolu metličkou premiešame a pomaly za stáleho miešania, prilievame do polievky. Necháme prevrieť a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajíčka. Dochutíme vegetou a octom (ešte lepšia je citrónová šťava), odstavíme a jemne posypeme kôprom nakrájaným nadrobno.