Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Reklama

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov
  • 250 g hrubej múky
  • 1 ks vajce
  • 300 g údeného mäsa
  • 60 g bravčovej masti
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 1 ks kyslá kapusta na podávanie
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

V osolenej vriacej vode uvarte zemiaky aj so šupkou. Po uvarení ich opláchnite studenou vodou, nechajte vychladnúť a ošúpte. Pretlačte ich cez lis, pridajte múku, vajce, soľ a vypracujte cesto. Údené mäso zomeľte na mlynčeku na mäso. Cesto rozdeľte na dve časti. Každú rozvaľkajte a nakrájajte na malé štvorce. Do každého dajte lyžičkou pomleté údené mäso a cesto uzavrite do tvaru guľky. Naplnené guľky dajte variť do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou. Asi po 10 minútach vyplávajú na povrch. Vtedy ich vyberte dierkovanou naberačkou a odložte do misy. Slaninku opražte na masti. Plnené guľky podávajte s kyslou kapustou a posypané opečenou slaninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS