Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
30. 3. 2019, 13:10

Reklama
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g zemiakov
- 250 g hrubej múky
- 1 ks vajce
- 300 g údeného mäsa
- 60 g bravčovej masti
- 150 g prerastenej slaniny
- 1 ks kyslá kapusta na podávanie
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
V osolenej vriacej vode uvarte zemiaky aj so šupkou. Po uvarení ich opláchnite studenou vodou, nechajte vychladnúť a ošúpte. Pretlačte ich cez lis, pridajte múku, vajce, soľ a vypracujte cesto. Údené mäso zomeľte na mlynčeku na mäso. Cesto rozdeľte na dve časti. Každú rozvaľkajte a nakrájajte na malé štvorce. Do každého dajte lyžičkou pomleté údené mäso a cesto uzavrite do tvaru guľky. Naplnené guľky dajte variť do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou. Asi po 10 minútach vyplávajú na povrch. Vtedy ich vyberte dierkovanou naberačkou a odložte do misy. Slaninku opražte na masti. Plnené guľky podávajte s kyslou kapustou a posypané opečenou slaninou.