Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakové pirohy plnené kyslou kapustou

Zemiakové pirohy plnené kyslou kapustou
Reklama

Zemiakové pirohy plnené kyslou kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov uvarených v šupke
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 ks vajce
  • 2 ks cibule
  • 1 ks hrubú múku na zahustenie
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme vajce, soľ a zahustíme hrubou múkou podľa potreby. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočinúť. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji a pridáme pokrájanú kapustu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú tekutinu. Krátko podusíme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Zemiakové cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na valčeky, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Tie rozvaľkáme na placky, naplníme kapustou, preklopíme na polovicu a okraje dobre stlačíme. Naplnené pirohy vypražíme na horúcom oleji z oboch strán. Vyberieme na tanier s papierovou utierkou, ktorá vsiakne prebytočný tuk.

Vyberáme pre vás niečo PLUS