Zemiakové pirohy plnené kyslou kapustou
16. 10. 2017, 23:23

Reklama
Zemiakové pirohy plnené kyslou kapustou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g zemiakov uvarených v šupke
- 500 g kyslej kapusty
- 1 ks vajce
- 2 ks cibule
- 1 ks hrubú múku na zahustenie
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme vajce, soľ a zahustíme hrubou múkou podľa potreby. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočinúť. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji a pridáme pokrájanú kapustu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú tekutinu. Krátko podusíme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Zemiakové cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na valčeky, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Tie rozvaľkáme na placky, naplníme kapustou, preklopíme na polovicu a okraje dobre stlačíme. Naplnené pirohy vypražíme na horúcom oleji z oboch strán. Vyberieme na tanier s papierovou utierkou, ktorá vsiakne prebytočný tuk.