Zemiakovo-cuketové placky s mozzarellou
2. 8. 2019, 17:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:26)

Zemiakovo-cuketové placky s mozzarellou
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 3-4 ks zemiaky
- 1 ks väčšiu cuketu
- 4 ks mladé cibuľky
- 125 g mozzarelly
- 2 lyžice petržlenovej vňate
- 2 ks vajcia
- 1 ks hladkú múku
- 1 ks ovsené vločky (podľa potreby)
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie";i:10;s:9:"1 ks olej";i:11;s:27:"1 ks Na dip: grécky jogurt";i:12;s:27:"1 ks mletú sladkú papriku";i:13;s:12:"1 ks citrón";i:14;s:35:"1 ks Na posypanie: hrubozrnnú soľ
Postup
Krok 1
Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte na jemno. Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubo. Nastrúhanú cuketu vyžmýkajte, aby ste ju zbavili vody. Do misy k nastrúhaným zemiakom a cukete pridajte očistenú mladú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska, nahrubo nastrúhanú mozzarellu, nasekanú petržlenovú vňať a vajcia. Zahustite hladkou múkou a ovsenými vločkami. Osoľte a okoreňte. V panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu. Lyžicou dajte do panvice zemiakovo-cuketovú zmes, vyformujte malú placku a vyprážajte z každej strany do zlatista. Placky dajte na kuchynskú papierovú utierku, aby ste ich zbavili prebytočného oleja. Navrchu ich zľahka posypte hrubozrnnou soľou.