MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakovo-vajíčkové karbonátky: Veľa chutí a farieb

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    väčších zemiakov uvarených v šupke
  • ks
    natvrdo uvarené vajcia
  • ks
    veľká cibuľa
  • 80 g
    prerastenej slaniny
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    petržlenová vňať
  • ks
    vajce
  • ks
    strúhanka
  • ks
    zemiaky

Postup

V panvici na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu so slaninou. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky nahrubo postrúhame spolu s uvarenými vajcami. Pridáme orestovanú cibuľu so slaninou, vajce, osolíme, okoreníme a zahustíme trochou strúhanky. Z masy vytvarujeme okrúhle karbonátky, obalíme ich v strúhanke a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Diskusia k článku