- 50 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 800 gzemiakov typu A
- 2 hrstemrazeného hrášku
- 3 ksstopky mladého zeleru
- 1 ksšťava z polovice citróna
- 150 mlkyslej smotany
- 1 lyžicamajonézy
- 1 lyžicakarí korenia
- pol lyžicakurkumy
- 1 lyžicamedu
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté biele korenie
Postup
V šupe uvarené zemiaky zlejte a nechajte vychladnúť. Ošúpte ich a nakrájajte na kolieska. Mrazený hrášok vsypte do vriacej slanej vody a po 1 minúte ho zlejte do sitka a prepláchnite studenou vodou. Zachová si tak sviežu zelenú farbu a chuť. Pridajte ho k zemiakom. Zo stopiek zeleru zrežte konce a odstráňte tuhé vlákna. Nakrájajte ich na tenké kúsky a pridajte k zemiakom a hrášku. Pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.
V miske vymiešajte smotanu s majonézou, pridajte soľ, karí, kurkumu a med. Vlejte k zemiakom a ostatným surovinám. Podľa chuti osoľte a jemne premiešajte. Šalát nechajte v chlade 6 až 8 hodín odpočívať. Chute sa potrebujú prepojiť a zemiaky nasiaknu všetkými arómami. Pred podávaním ozdobte mladými výhonkami lístkov zeleru.