MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakový šalát s karí a so stopkovým zelerom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 800 g
    zemiakov typu A
  • hrste
    mrazeného hrášku
  • ks
    stopky mladého zeleru
  • ks
    šťava z polovice citróna
  • 150 ml
    kyslej smotany
  • lyžica
    majonézy
  • lyžica
    karí korenia
  • pol lyžica
    kurkumy
  • lyžica
    medu
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté biele korenie

Postup

V šupe uvarené zemiaky zlejte a nechajte vychladnúť. Ošúpte ich a nakrájajte na kolieska. Mrazený hrášok vsypte do vriacej slanej vody a po 1 minúte ho zlejte do sitka a prepláchnite studenou vodou. Zachová si tak sviežu zelenú farbu a chuť. Pridajte ho k zemiakom. Zo stopiek zeleru zrežte konce a odstráňte tuhé vlákna. Nakrájajte ich na tenké kúsky a pridajte k zemiakom a hrášku. Pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.

V miske vymiešajte smotanu s majonézou, pridajte soľ, karí, kurkumu a med. Vlejte k zemiakom a ostatným surovinám. Podľa chuti osoľte a jemne premiešajte. Šalát nechajte v chlade 6 až 8 hodín odpočívať. Chute sa potrebujú prepojiť a zemiaky nasiaknu všetkými arómami. Pred podávaním ozdobte mladými výhonkami lístkov zeleru.

smudge

Video