- 10 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 400 gzemiakov
- pol lyžicadrvenej rasce
- 1 ksčervená cibuľa
- 250 gklíčkov (sójové
- 1 ksmungo a pod.)
- 1 lyžicahorčice
- 1 lyžicacitrónovej šťavy
- pol lyžicamletého zázvoru
- 2 lyžicekondenzovaného mlieka
- 6 lyžícbieleho jogurtu
- 1 kssoľ
- 1 lyžicaposekanej petržlenovej vňate
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke spolu s rascou, potom zlejeme a necháme vychladnúť. Olúpeme a pokrájame na tenké plátky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na drobné kocky. Klíčky prepláchneme v cedníku horúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Spolu s cibuľou ich pridáme k pokrájaným zemiakom. Na zálievku vymiešame horčicu s citrónovou šťavou, so zázvorom, s kondenzovaným mliekom a jogurtom, osolíme a okoreníme. Zálievkou polejeme zmes zemiakov a klíčkov a dôkladne premiešame. Dáme na 15 minút odležať a posypeme petržlenovou vňaťou.