Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakový šalát s octovou zálievkou a s uhorkou

Zemiakový šalát s octovou zálievkou a s uhorkou
Reklama

Zemiakový šalát s octovou zálievkou a s uhorkou

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks Na nálev: 500 ml zeleninového vývaru (môže byť z kocky)
  • 1 ks cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1-2 lyžica octu
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarte, mierne ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Kým sa zemiaky varia, uvarte aj nálev: do zeleninového vývaru prisypte cibuľu nakrájanú na drobno, pridajte olej, horčicu, ocot, soľ a korenie. Uveďte do varu a vypnite. Nálev nechajte mierne vychladnúť. K vlažným zemiakom prilejte nálev, ale nedajte ho všetok. Premiešajte a šalát nechajte v chlade niekoľko hodín postáť. Podľa potreby doň pridajte ďalší nálev, ale nie toľko, aby zemiaky „plávali“. Do šalátu primiešajte očistenú a nastrúhanú šalátovú uhorku.

Vyberáme pre vás niečo PLUS