Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Abeceda zdravia: Alkohol po hríboch zabíja

Reklama

Hľadáte tú správnu zeleninu a ovocie, ktorá vám prečistí organizmus? Trápia vás kožné alergie, žalúdočné bolesti? Nepoznáte tie správne suroviny a v ktorom jedle je najviac potrebných vitamínov pre vás? Uľahčíme vám cestu k zdraviu a ku kráse. Stačí sledovať našu abecedu výživy.

H - hríby

Máte slabý žalúdok? Potom by ste to nemali preháňať s konzumáciou húb. Stabilizovaný tráviaci systém nebude nijako zaťažený, inak vám hrozí, že sa budete po hríboch prevracať na posteli ešte niekoľko dlhých hodín, kým ich nevylúčite z tela von úplne.

Mykológovia neodporúčajú konzumovať hríby starším ľuďom a už vonkoncom deťom. Ak je niekto po operácií alebo užíva lieky na žalúdok. Časť húb je dokonca nestráviteľná. Aj preto treba dbať na dokonalú prípravu jedla z húb.

Hríby obsahujú mykochitín, ktorý pôsobí v tele ako vláknina a podporuje činnosť tráviacich orgánov, ale iba u zdravých ľudí. Aby sme využili všetky pozitívne účinky na organizmus, huby treba dôkladne podusiť alebo uvariť.

Nekonzumujeme ich s veľkým množstvom tuku, zbytočne dlho ich ani neskladujeme. Treba ich hneď skonzumovať. Netreba veľmi soliť a nejesť hlavne pred spaním. Najlepšie chutia a pôsobia, keď sa mixujú s cestovinami a ryžou. Zdravá je aj hríbová praženica.

Upozornenie
Po konzumácii húb nikdy nepijeme mlieko a alkohol. Samotná konzumácia húb zaťažuje žalúdok. Ak sa vám podarí, že skonzumujete jedovatú hubu, majte na pamäti, že alkohol urýchľuje uvoľňovanie toxických látok do krvi! Zbytočne by ste hube ešte pomáhali vám ničiť organizmus.

- red

Vyberáme pre vás niečo PLUS