Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako docieliť pri varení vždy chrumkavé zemiaky či zabrániť rybe, aby sa rozpadla?

Reklama

Užitočné rady do kuchyne


1. Opekané zemiaky budú chrumkavejšie, keď ich pred pečením jemne posypete múkou.
2. Mäso pred dopečením potrite zmesou medu a sójovej omáčky. Ak ho chcete mať pikantné, pridajte do zmesi štipku čili. Pekáč opäť vložte do rúry a pečte, kým kôrka neschrumkavie.

3. Kuracie mäso je chutnejšie, ak ho pred pečením marinujete asi hodinu v jogurte.
4. Ak dusíte červenú kapustu, pridajte do nej trochu citrónovej šťavy alebo octu. Takto si uchová peknú červenú farbu. Chuť vylepšíte trochou džemu z čiernych ríbezlí.
5. Karfiol pri varení nepríjemne zapácha. Pridajte do vody bobkový list alebo kôpor.
6. Cestoviny budú chutnejšie, keď ich uvaríte vo vode s ľubovoľnou bujónovou kockou.
7. Ako zabrániť rybe, aby sa rozpadávala? Pri vyprážaní pridajte do oleja trocha soli. Pri dusení rybu alebo rybie filé pokvapkajte pomarančovou alebo citrónovou šťavou.

Čitateľka Michaela, Trnava

BÁJEČNÝ TIP
Pri grilovaní položte rovno na uhlie cesnak alebo bylinky. Grilované mäso bude aromatickejšie.

Chutná ryža
1. Ryžu pred varením vždy dôkladne vyumývajte najprv horúcou, potom studenou vodou.
2. Žltú farbu aj chuť jej dodá kurkuma, šafran alebo korenie karí. Tieto koreniny pridávajte vždy do horúceho oleja – vyskúšajte kokosový, rozvinú ešte lepšie svoje vlastnosti.
3. Pomarančovú farbu získa ryža, keď do vody pridáte rozkrojenú rajčinu alebo rajčinový pretlak.
4. Máte rady bielu ryžu? Pridajte do vody zopár kvapiek citrónovej šťavy. Navyše sa nerozvarí a zrniečka sa nebudú lepiť.
5. Skvelú chuť dodá ryži sušený tymian alebo klasická kombinácia – cibuľa s klinčekmi.

Autor: zp
Foto: Profimedia

Vyberáme pre vás niečo PLUS