Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

BEZ SERVÍTKY: Kačka a kapusta, najlepšia kombinácia

Delicious,Roasted,Pork,Filet,Cooked,With,Smashed,Potatoes,And,Smashed

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Každý deň iné kuchárske umenie, množstvo zábavy a emócie! Na obrazovkách televízie JOJ sa každý týždeň môžete stretávať s päticou zaujímavých ľudí, pričom každý deň pripraví „hostinu“ a zábavný program jeden z nich.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takto vyzerala žiadosť o ruku v relácii Bez servítky
    Zdroj: tv joj

    Fantázii v jedle sa medze nekladú a divák môže sledovať nielen pestrú a chutnú paletu rôznych jedál, ale zároveň aj reakcie iných súťažiach. Súťažiaci, ktorí v daný deň nevaria, ale ochutnávajú, hodnotia hostiteľa bodmi. Bude pohostenie chutiť, alebo súťažiaci v ten deň dostane košom? Na konci týždňa sa diváci dozvedia, kto z pätice súťažiacich urobil najlepší dojem na ostatných a vybojoval si víťazstvo. 

    KAČACIE PRSIA S KAPUSTOVÝM PYRÉ

    Potrebujete:

    • kačacie prsia
    • červená kapusta
    • zemiaky
    • polohrubá múka
    • vajcia
    • červené víno
    • kryštálový cukor
    • maslo
    • soľ
    • mleté čierne korenie";i:10;s:6:"cesnak";i:11;s:9:"pomaranč";i:12;s:4:"olej

    POSTUP:

    1. Uvarte zemiaky v šupke a nechajte vychladnúť. Potom ich ošúpte a nastrúhajte do misky. Pridajte polohrubú múku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a vymieste pevné cesto. Vypracované cesto dajte do potravinárskej fólie a vyformujte valec. Ten vložte do vriacej vody a povarte 20 až 25 minút.
    2. Červenú kapustu nakrájajte na drobné kúsky, orestujte v hrnci na rozpálenom oleji, pridajte soľ, korenie a šťavu z pomaranča. Zalejte vodou a uvarte domäkka. Nakoniec rozmixujte a prepasírujte. Podľa potreby ešte dochuťte soľou a korením.
    3. Na vínovú redukciu urobte v hrnci karamel z kryštálového cukru. Zalejte ho červeným vínom a uvarte do zhustnutia. Ochuťte soľou a korením. Na koniec pridajte maslo na zjemnenie.
    4. Kačacie prsia osoľte, okoreňte a narežte pozdĺž kožu. Opečte na panvici kožou nadol. Mäso opekajte na miernom ohni asi 5 minút z každej strany. Po opekaní môžete prsia rozkrojiť a v prípade potreby doopekať.

    PR článok

    Vyberáme pre vás niečo PLUS