BEZ SERVÍTKY: Kačka a kapusta, najlepšia kombinácia
18. 4. 2021, 21:06

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Každý deň iné kuchárske umenie, množstvo zábavy a emócie! Na obrazovkách televízie JOJ sa každý týždeň môžete stretávať s päticou zaujímavých ľudí, pričom každý deň pripraví „hostinu“ a zábavný program jeden z nich.

Video Player is loading.
Takto vyzerala žiadosť o ruku v relácii Bez servítkyZdroj: tv joj
Fantázii v jedle sa medze nekladú a divák môže sledovať nielen pestrú a chutnú paletu rôznych jedál, ale zároveň aj reakcie iných súťažiach. Súťažiaci, ktorí v daný deň nevaria, ale ochutnávajú, hodnotia hostiteľa bodmi. Bude pohostenie chutiť, alebo súťažiaci v ten deň dostane košom? Na konci týždňa sa diváci dozvedia, kto z pätice súťažiacich urobil najlepší dojem na ostatných a vybojoval si víťazstvo.
KAČACIE PRSIA S KAPUSTOVÝM PYRÉ
Potrebujete:
- kačacie prsia
- červená kapusta
- zemiaky
- polohrubá múka
- vajcia
- červené víno
- kryštálový cukor
- maslo
- soľ
- mleté čierne korenie";i:10;s:6:"cesnak";i:11;s:9:"pomaranč";i:12;s:4:"olej
POSTUP:
- Uvarte zemiaky v šupke a nechajte vychladnúť. Potom ich ošúpte a nastrúhajte do misky. Pridajte polohrubú múku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a vymieste pevné cesto. Vypracované cesto dajte do potravinárskej fólie a vyformujte valec. Ten vložte do vriacej vody a povarte 20 až 25 minút.
- Červenú kapustu nakrájajte na drobné kúsky, orestujte v hrnci na rozpálenom oleji, pridajte soľ, korenie a šťavu z pomaranča. Zalejte vodou a uvarte domäkka. Nakoniec rozmixujte a prepasírujte. Podľa potreby ešte dochuťte soľou a korením.
- Na vínovú redukciu urobte v hrnci karamel z kryštálového cukru. Zalejte ho červeným vínom a uvarte do zhustnutia. Ochuťte soľou a korením. Na koniec pridajte maslo na zjemnenie.
- Kačacie prsia osoľte, okoreňte a narežte pozdĺž kožu. Opečte na panvici kožou nadol. Mäso opekajte na miernom ohni asi 5 minút z každej strany. Po opekaní môžete prsia rozkrojiť a v prípade potreby doopekať.
PR článok