Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Celé leto bez kvasiniek? Vieme, ako na to

Reklama

V prírodnej medicíne je koreň zázvoru cenený ako prírodný liek na liečbu a prevenciu rôznych chorôb, vrátane kvasinkových infekcií. Obsahuje antimikrobiálne zložky, ktoré pomáhajú predchádzať kvasinkám a plesniam, ktoré sa vymkli kontrole.

Keď je systém v rovnováhe, rast kvasiniek je prísne kontrolovaný. Ak ochoriete, beriete antibiotiká alebo je vaše telo inak v neporiadku, mikróby spôsobia infekciu. Candida je mikrób, ktorý funguje ako kvasinka a spôsobuje infekciu. Ku kvasinkovej infekcii môže dôjsť v ústach, v pošve, na koži alebo dokonca v krvi. U dospelej ženy je to najskôr vaginálna kvasinková infekcia.

Viac ako 70 percent žien trpí aspoň raz v živote kvasinkovou infekciou. Zložky zázvoru účinne zabraňujú premnoženiu candidy. Môžete ho užívať ako kapsule, urobiť si z neho čaj. Odrežte asi centimeter z koreňa, pridajte do vriacej vody a nechajte dôjsť k varu po dobu niekoľkých minút.

Nutričné vlastnosti zázvoru
Okrem antimikrobiálnych vlastností obsahuje vitamíny, minerály a prospešné látky zvané flavonoidy. Ovocie, zelenina a korenie obsahujú bioaktívne flavonoidy, ktoré môžu spoločne pomôcť zabrániť chronickým ochoreniam. Zázvor je obzvlášť bohatý na draslík, obsahuje menšie množstvo ďalších minerálov ako je vápnik, horčík, zinok, železo a fosfor, ako aj vitamín C a niekoľko vitamínov B, kyselinu listovú a niacín.

Autor: Lea

Vyberáme pre vás niečo PLUS