Už ste ich skúsili?
Nenadarmo sa im hovorí aj polystyrénové. Nielenže tak vyzerajú, ale neraz aj chutia. To by vás však nemalo odradiť. Ako tvrdia výrobcovia, sú skutočne zdravé a ich konzumácia je pre telo prospešná. Dá s nimi však aj schudnúť? Výhody, z ktorých môžete pri zaradení do jedálneho lístka čerpať, sú mnohoraké. Ide o potravinu plnú vlákniny, ktorú treba do stravy pravidelne zaraďovať. Ich druhou obrovskou výhodou je to, že ich možno mať poruke neustále. Ani po týždni sa vám v kabelke nepokazia.

pecivo
Zdroj: Shutterstock

Táto potravina poteší aj celiakov, pretože neobsahuje lepok. Okrem pacientov s týmto zdravotným problémom ich teda môžu konzumovať aj menšie deti. Pri výbere ryžových (a iných podobných) chlebíčkov však treba veľkú opatrnosť. Mnohé dámy majú pocit, že sa jedná o diétnu potravinu, a tak sa neraz dajú nalákať na ryžové či iné extrudované výrobky, ktoré sú dochutené polevami či čokoládou. Zvyčajne si neuvedomujú, že sa jedná o kalorickú bombu, ktorá mnohonásobne prevýši energetický príjem, ktorý by ste mali z klasického pečiva či krajca chleba.