EXOTICKÉ ovocie: Ako ho správne jesť?
27. 6. 2021, 11:03

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Aby sme si cez prázdniny neublížili...

Video Player is loading.
Vonku je teplo! OVOCNÝ SORBET je teraz to pravé, ako na to?- Fejchoa má chĺpkatú šupku, preto sa väčšinou lúpe, ale nie je to nutné. Jedlé sú aj drobné semienka. Po prekrojení rýchlo
- hnedne, pokvapkajte ju citrónovou šťavou.
- Hurmikaki najlepšie dozrie v chladničke, v teple začne vysychať.
- Jujuba lepšie chutí sušená, lebo má sladšiu chuť.
- Karambola vyzerá dekoratívne pokrájaná na hviezdičky, Nejedzte ju, keď trpíte ochorením obličiek.
- Liči ošúpte a vyberte pomerne veľké tmavohnedé jadro.
- Mango - úplne zrelé zjedzte do 2 až 3 dní.
- Mangostan má horkasté semená, nejedzte ich.
- Marakuju jedzte so semenami. V chladničke môže byť 3 až 4 týždne.
- Opuncia vydrží v chladničke týždeň. Pred olúpaním ju môžete namočiť na niekoľko hodín do vody.
- Papája pri dozrievaní vylučuje veľa plynu, ktorý urýchli kazenie kivi, manga a banánov. Nedávajte ju k inému ovociu.
- Pitaya sa je bez šupky, ale nelúpte ju, iba prekrojte napoly a lyžicou vylúpnite dužinu. Semienka sú jedlé.
- Tamarilo má veľmi horkú šupku, ktorú treba najprv stiahnuť, až potom ovocie prekrojiť.
TIP! Ochutnajte šalát z pitaye, jablka, banánu a pomaranča.