Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

EXOTICKÉ ovocie: Ako ho správne jesť?

Mango
Aj vy patríte k milovníkom lahodného manga? Bohužiaľ jeden plod obsahuje hneď 23 gramov cukru. Ak sa pri jeho konzumácii budete krotiť, dáte si 1 za mesiac, môže byť dobrým zdrojom vitamínu A. 

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Aby sme si cez prázdniny neublížili...

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vonku je teplo! OVOCNÝ SORBET je teraz to pravé, ako na to?
    • Fejchoa má chĺpkatú šupku, preto sa väčšinou lúpe, ale nie je to nutné. Jedlé sú aj drobné semienka. Po prekrojení rýchlo
    • hnedne, pokvapkajte ju citrónovou šťavou.
    • Hurmikaki najlepšie dozrie v chladničke, v teple začne vysychať.
    • Jujuba lepšie chutí sušená, lebo má sladšiu chuť.
    • Karambola vyzerá dekoratívne pokrájaná na hviezdičky, Nejedzte ju, keď trpíte ochorením obličiek.
    • Liči ošúpte a vyberte pomerne veľké tmavohnedé jadro.
    • Mango - úplne zrelé zjedzte do 2 až 3 dní.
    • Mangostan má horkasté semená, nejedzte ich.
    • Marakuju jedzte so semenami. V chladničke môže byť 3 až 4 týždne.
    • Opuncia vydrží v chladničke týždeň. Pred olúpaním ju môžete namočiť na niekoľko hodín do vody.
    • Papája pri dozrievaní vylučuje veľa plynu, ktorý urýchli kazenie kivi, manga a banánov. Nedávajte ju k inému ovociu.
    • Pitaya sa je bez šupky, ale nelúpte ju, iba prekrojte napoly a lyžicou vylúpnite dužinu. Semienka sú jedlé.
    • Tamarilo má veľmi horkú šupku, ktorú treba najprv stiahnuť, až potom ovocie prekrojiť.

    TIP! Ochutnajte šalát z pitaye, jablka, banánu a pomaranča.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS