Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grilovanie s Kotányi: To najlepšie korenie na grilovanie mäsa či zeleniny

grilovanie

Zdroj: getty images

Reklama

Vyskúšajte niektorí z našich receptov už toto leto.

Grilované jahňacie kotletky s bylinkovým kuskusom a salsou

Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 16 ks jahňacích kotliet
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 ML KOTÁNYI zmesi Gril údený

Na prípravu bylinkového kuskusu

  • 350 ml vody
  • 1 a pol bio citróna
  • 6 PL olivového oleja
  • 1 ML Kotányi granulovalovaný cesnak
  • 1 ML Kotányi kurkuma mletá
  • Kotányi morská soľ z mlynčeka
  • Kotányi čierne korenie z mlynčeka
  • 300 g kuskusu
  • 40 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 20 g čerstvej mäty

Na prípravu paradajkovej salsy

  • 200 g cherry paradajok
  • 1 šalotka
  • 10 g čerstvej mäty
  • 4 PL olivového oleja
  • ½ bio citróna
  • 1 ML Kotányi granulovaného cesnaku

Postup:

  1. Jahňacie kotlety opláchnite pod studenou vodou a osušte. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej a zmes Kotányi Gril údený. Namarinujte jahňacie kotlety a nechať odležať v zmesi čo najdlhšie.
  2. Priveďte vodu do varu pre prípravu kuskusu. Opláchnite citróny pod horúcou vodou a rozpáľte rošt.
  3. V miske zmiešajte marinádu na kuskus: olivový olej, Kotányi granulovaný cesnak, Kotányi kurkumu mletú, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, Kotányi morskú soľ a Kotányi čierne korenie z mlynčeka. Zmiešajte spolu s kuskusom. Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte odležať 10 minút.
  4. Na prípravu salsy opláchnite cherry paradajky a nakrájajte na malé kocky. Ošúpte šalotku najemne nakrájajte. Nakrájajte mätu. Paradajky zmiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, Kotányi granulovaným cesnakom a mätou. Dochuťte podľa chuti soľou a korením.
  5. Do hotového bylinkového kuskusu nakrájajte čerstvý petržlen, mätu a zamiešajte.
  6. Jahňacie kotlety z oboch strán grilujte cca. 3-4 minúty, potom vyberte z mriežky, zabaľte do alobalu a nechajte cca. ďalších 5 minút na grile. Osoľte podľa chuti.
  7. Jahňacie kotlety servírujte spolu s bylinkovým kuskusom a paradajkovou salsou.

Vyskúšajte Kotányi zmes na GRIL ÚDENÝ

Celé grilované kurča so šalátom tabouleh

Čas prípravy: 1,5 hodiny
Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 1 celé kurča
  • 3 PL Kotányi zmesi na Grilované kura
  • 6 PL slnečnicového oleja
  • Kotányi morskú soľ z mlynčeka
  • Kotányi čierne korenie z mlynčeka

Na prípravu šalátu tabouleh:

  • 400 g bulguru
  • ½ uhorky
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 biela cibuľa
  • 40 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 20 g čerstvej mäty
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 citrón

Postup:

  1. Na prípravu marinády potrebujete slnečnicový olej a zmes Kotányi na Grilované kura. Celé kurča potrite marinádou a nechajte krátko odležať.
  2. Príprava na grile: grilujte na grile na kura cca. 80 minút pri 160-180 °C.
    Príprava v rúre: kurča pečieme 1 hodinu pri 220 °C (horné / dolné teplo) v rúre na pečenie. Ak je potrebné, prikryte alobalom.
  3. Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút v nádobe dôjsť.
  4. Uhorku ošúpte, pozdĺžne rozrežte na štvrtiny a nakrájajte na malé kocky. Nakrájajte cherry paradajky na štvrtiny. Cibuľu nakrájajte a najemno nasekajte. Na hrubo nasekáme petržlen a mätu.
  5. Sceďte bulgur a premiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cibuľou, uhorkou a cherry paradajkami. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  6. Šalát tabouleh naberte na taniere, na vrch položte grilované kurča a podávajte.

Vyskúšajte Kotányi zmes na GRILOVANÉ KURA

Farebné zeleninové špízy so syrom halloumi a cesnakovým dresingom

 

Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 100 g húb
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 balenie syra halloumi
  • 4 PL. olivového oleja
  • 2 ML Kotányi Grilovaná zelenina";i:10;s:23:"16 drevených špajdlí

Na cesnakový dresing:

  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g majonézy
  • 1 ML Kotányi granulovaného cesnaku
  • 1 ML Kotányi sušeného oregana
  • 2 ML Kotányi zmesi na Grilovanú zeleninu
  • mlynček Kotányi Morská soľ
  • mlynček Kotányi Čierne korenie

Postup: 

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľké kúsky. Zvyšnú zeleninu umyjeme, prípadne očistíme a nakrájame na kocky. Najkrájame syr  halloumi na hrubšie plátky.
  2. Zmiešame olivový olej a zmes Kotányi na Grilovanú zeleninu
  3. Zeleninu a syr halloumi ponapichujeme na špajdle.
  4. Na prípravu cesnakového dresingu, zmiešame všetky suroviny dokopy.
  5. Zeleninové špízy grilujeme zo všetkých strán asi 8-10 minút. Podávame s cesnakovým dresingom.

Vyskúšajte Kotányi zmes na GRILOVANÚ ZELENINU

BÁJEČNÝ TIP
Pre chutnejšie grilovanie vyskúšajte NOVINKU: Mlynček Čili Chipotle údené s morskou soľou 

Vyberáme pre vás niečo PLUS