Grilované jahňacie kotletky s bylinkovým kuskusom a salsou

we
Zdroj: Kotányi

Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 16 ks jahňacích kotliet
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 ML KOTÁNYI zmesi Gril údený

Na prípravu bylinkového kuskusu

  • 350 ml vody
  • 1 a pol bio citróna
  • 6 PL olivového oleja
  • 1 ML Kotányi granulovalovaný cesnak
  • 1 ML Kotányi kurkuma mletá
  • Kotányi morská soľ z mlynčeka
  • Kotányi čierne korenie z mlynčeka
  • 300 g kuskusu
  • 40 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 20 g čerstvej mäty

Na prípravu paradajkovej salsy

  • 200 g cherry paradajok
  • 1 šalotka
  • 10 g čerstvej mäty
  • 4 PL olivového oleja
  • ½ bio citróna
  • 1 ML Kotányi granulovaného cesnaku

Postup:

  1. Jahňacie kotlety opláchnite pod studenou vodou a osušte. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej a zmes Kotányi Gril údený. Namarinujte jahňacie kotlety a nechať odležať v zmesi čo najdlhšie.
  2. Priveďte vodu do varu pre prípravu kuskusu. Opláchnite citróny pod horúcou vodou a rozpáľte rošt.
  3. V miske zmiešajte marinádu na kuskus: olivový olej, Kotányi granulovaný cesnak, Kotányi kurkumu mletú, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, Kotányi morskú soľ a Kotányi čierne korenie z mlynčeka. Zmiešajte spolu s kuskusom. Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte odležať 10 minút.
  4. Na prípravu salsy opláchnite cherry paradajky a nakrájajte na malé kocky. Ošúpte šalotku najemne nakrájajte. Nakrájajte mätu. Paradajky zmiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, Kotányi granulovaným cesnakom a mätou. Dochuťte podľa chuti soľou a korením.
  5. Do hotového bylinkového kuskusu nakrájajte čerstvý petržlen, mätu a zamiešajte.
  6. Jahňacie kotlety z oboch strán grilujte cca. 3-4 minúty, potom vyberte z mriežky, zabaľte do alobalu a nechajte cca. ďalších 5 minút na grile. Osoľte podľa chuti.
  7. Jahňacie kotlety servírujte spolu s bylinkovým kuskusom a paradajkovou salsou.

Vyskúšajte Kotányi zmes na GRIL ÚDENÝ

e
Zdroj: Kotányi

Pre viac informácií kliknite na web KOTÁNI.