Grilovanie s Kotányi: To najlepšie korenie na grilovanie mäsa či zeleniny
27. 5. 2020, 8:07 (aktualizované: 27. 5. 2020, 8:40)

Zdroj: getty images
Reklama
Vyskúšajte niektorí z našich receptov už toto leto.
Grilované jahňacie kotletky s bylinkovým kuskusom a salsou
Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 16 ks jahňacích kotliet
- 4 PL olivového oleja
- 4 ML KOTÁNYI zmesi Gril údený
Na prípravu bylinkového kuskusu
- 350 ml vody
- 1 a pol bio citróna
- 6 PL olivového oleja
- 1 ML Kotányi granulovalovaný cesnak
- 1 ML Kotányi kurkuma mletá
- Kotányi morská soľ z mlynčeka
- Kotányi čierne korenie z mlynčeka
- 300 g kuskusu
- 40 g čerstvej petržlenovej vňate
- 20 g čerstvej mäty
Na prípravu paradajkovej salsy
- 200 g cherry paradajok
- 1 šalotka
- 10 g čerstvej mäty
- 4 PL olivového oleja
- ½ bio citróna
- 1 ML Kotányi granulovaného cesnaku
Postup:
- Jahňacie kotlety opláchnite pod studenou vodou a osušte. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej a zmes Kotányi Gril údený. Namarinujte jahňacie kotlety a nechať odležať v zmesi čo najdlhšie.
- Priveďte vodu do varu pre prípravu kuskusu. Opláchnite citróny pod horúcou vodou a rozpáľte rošt.
- V miske zmiešajte marinádu na kuskus: olivový olej, Kotányi granulovaný cesnak, Kotányi kurkumu mletú, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, Kotányi morskú soľ a Kotányi čierne korenie z mlynčeka. Zmiešajte spolu s kuskusom. Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte odležať 10 minút.
- Na prípravu salsy opláchnite cherry paradajky a nakrájajte na malé kocky. Ošúpte šalotku najemne nakrájajte. Nakrájajte mätu. Paradajky zmiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, Kotányi granulovaným cesnakom a mätou. Dochuťte podľa chuti soľou a korením.
- Do hotového bylinkového kuskusu nakrájajte čerstvý petržlen, mätu a zamiešajte.
- Jahňacie kotlety z oboch strán grilujte cca. 3-4 minúty, potom vyberte z mriežky, zabaľte do alobalu a nechajte cca. ďalších 5 minút na grile. Osoľte podľa chuti.
- Jahňacie kotlety servírujte spolu s bylinkovým kuskusom a paradajkovou salsou.
Vyskúšajte Kotányi zmes na GRIL ÚDENÝ
Celé grilované kurča so šalátom tabouleh
Čas prípravy: 1,5 hodiny
Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 1 celé kurča
- 3 PL Kotányi zmesi na Grilované kura
- 6 PL slnečnicového oleja
- Kotányi morskú soľ z mlynčeka
- Kotányi čierne korenie z mlynčeka
Na prípravu šalátu tabouleh:
- 400 g bulguru
- ½ uhorky
- 200 g cherry paradajok
- 1 biela cibuľa
- 40 g čerstvej petržlenovej vňate
- 20 g čerstvej mäty
- 4 PL olivového oleja
- 1 citrón
Postup:
- Na prípravu marinády potrebujete slnečnicový olej a zmes Kotányi na Grilované kura. Celé kurča potrite marinádou a nechajte krátko odležať.
- Príprava na grile: grilujte na grile na kura cca. 80 minút pri 160-180 °C.
Príprava v rúre: kurča pečieme 1 hodinu pri 220 °C (horné / dolné teplo) v rúre na pečenie. Ak je potrebné, prikryte alobalom. - Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút v nádobe dôjsť.
- Uhorku ošúpte, pozdĺžne rozrežte na štvrtiny a nakrájajte na malé kocky. Nakrájajte cherry paradajky na štvrtiny. Cibuľu nakrájajte a najemno nasekajte. Na hrubo nasekáme petržlen a mätu.
- Sceďte bulgur a premiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cibuľou, uhorkou a cherry paradajkami. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Šalát tabouleh naberte na taniere, na vrch položte grilované kurča a podávajte.
Vyskúšajte Kotányi zmes na GRILOVANÉ KURA
Farebné zeleninové špízy so syrom halloumi a cesnakovým dresingom
Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 2 červené cibule
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 100 g húb
- 200 g cherry paradajok
- 1 balenie syra halloumi
- 4 PL. olivového oleja
- 2 ML Kotányi Grilovaná zelenina";i:10;s:23:"16 drevených špajdlí
Na cesnakový dresing:
- 200 g kyslej smotany
- 100 g majonézy
- 1 ML Kotányi granulovaného cesnaku
- 1 ML Kotányi sušeného oregana
- 2 ML Kotányi zmesi na Grilovanú zeleninu
- mlynček Kotányi Morská soľ
- mlynček Kotányi Čierne korenie
Postup:
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľké kúsky. Zvyšnú zeleninu umyjeme, prípadne očistíme a nakrájame na kocky. Najkrájame syr halloumi na hrubšie plátky.
- Zmiešame olivový olej a zmes Kotányi na Grilovanú zeleninu
- Zeleninu a syr halloumi ponapichujeme na špajdle.
- Na prípravu cesnakového dresingu, zmiešame všetky suroviny dokopy.
- Zeleninové špízy grilujeme zo všetkých strán asi 8-10 minút. Podávame s cesnakovým dresingom.