Hrášok by sme mali jesť čerstvý a mladý
25. 6. 2018, 23:00

Je to malé zelené čudo, ktoré skrýva veľa zázračných účinkov. Predovšetkým dodáva veľa energie, obsahuje veľké množstvo rastlinných bielkovín. Ak nemáte mäso, alebo ste vegeteriánka, pokojne stačí hrachová kaša, aby ste sa cítili ako Valibuk.
Množstvo výživy, ktorú má hrášok využívajú hlavne športovci a malé deti vo vývine. Hrášok by sme mali jesť čerstvý a mladý. Iba ten obsahuje nadmieru vitamínu C, ďalej karotén na oči a sliznicu a vysoké hodnoty vitamínov skupiny B.
Zdroj: Yasonya
set of vegetable fruits isolated on white background
Hrášok tak pôsobí na naše nervy, pleť, vlasy, krvný obeh. Aby toho nebolo málo, ešte v ňom nájdeme veľa vápnika, zinku, draslíka a predstavte si, aj meď. V hrášku nájdeme aj nukleónové kyseliny, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a omladzujú náš organizmus. Hrach obsahuje veľa cukrov ako okamžitú energiu. Na zažívanie zase vlákninu, ktorá detoxikuje črevo. V neposlednom rade ide o veľmi chutnú strukovinu, ktorú jeme s radosťou a nemusíme sa vonkoncom pri konzumácii premáhať.
Autor: bb
Foto: Shutterstock