Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Keď varí chlap... Ako napraviť zakalený vývar či nepripáliť maslo?

Reklama

Dobrých rád nikdy nie je dosť! Tu je zopár odpovedí na časté otázky začínajúcich gazdiniek.



1. Ako zbaviť vývar mastnoty
Do vývaru vhoďte pár kociek ľadu a počkajte, kým sa na ne neprichytí prebytočný tuk.

2. Ako napraviť zakalený vývar
Do horúceho vývaru vložte 1-2 rozšľahané žĺtky a za stáleho miešania ich nechajte zraziť. Bielky pohltia kalné čiastočky a vyplávajú na povrch. Potom stačí vývar už iba precediť.

3. Ako nepripáliť maslo
Prv než položíte panvicu (hrniec) s maslom na oheň, pridajte štipku soli alebo prilejte trošku rastlinného oleja. Maslo sa tak nebude ani pri vyšších teplotách prepaľovať.

4. Ako využiť sušené huby
Rozdrvte ich v mažiari alebo najemno pomeľte a používajte ako korenie. Vynikajúco ochutí polievky, jedlá zo zeleniny, šťavu na mäso, ryžu či vajíčka.

5. Ako spotrebovať zvyšok šunky
Stačí ho ponoriť do mlieka, čím sa šunka zbaví tuhosti a bude opäť jemná a chutná. Funguje to aj pri zvyšku údeného mäsa.

6. Ako nerozvariť ryžu
Do vody pridajte trochu mlieka.

Čitateľ Ján, Horné Rakovce
Foto: Shutterstock

Vyberáme pre vás niečo PLUS