Kedy si urobiť čas na jogurt?
24. 9. 2016, 7:45

O jogurte ste už zrejme čítali toho veľa. Zväčša sa píše, že je to vynikajúce jedlo s hladkou, krémovou textúrou, známe pre svoje pozitívne zdravotné vlastnosti.
Niektorí ľudia jedia jogurt ráno, medzi jedlami alebo na konci dňa. My vám chceme len potvrdiť, že jogurt zapadá nádherne do vášho jedálnička v priebehu celého dňa.
Kedy a ako by ste mali jesť jogurt?
Raňajky už dávno dostali správne čestný titul ako najdôležitejšie jedlo dňa. Aby boli raňajky všestrannejšie a výživné, máme veľa lahodných a výživných spôsobov, ako skombinovať jogurt na začiatku dňa.
Milovníci müsli si môžu pridať do svojej misky jogurtový pohár s čerstvo narezaným ovocím ako sú jablká, hrušky, banány, jahody, niektoré orechy alebo mandle a med. Týmto spôsobom majú prospech z nutričnej hodnoty oboch, aj z jogurtu aj z ovocia.
Desiata
Desiata je dočasné jedlo, ktoré poskytuje energiu pred veľkým obedom. Jesť by sme totiž mali každé 3-4 hodiny počas dňa. Pomáha nám to udržať si sústredenie a bdelosť. Jedným z najlepších spôsobov, ako si vopred pripraviť výživné a zdravé dočasné jedlo je, zásobiť sa zdravými, najlepšie čistými jogurtmi.
Ste už doma, deň je skoro na konci a vy si chcete pripraviť ľahkú výživnú večeru? Jogurt je skvelý produkt na večer, kedy by sme mali skôr konzumovať bielkoviny ako sacharidy. Urobte si z neho dip na zeleninový šalát, pridajte nejaké koreniny, výber možností je veľký.
Pre (ne)športovcov
Dôrazne sa odporúča zaradiť fyzickú aktivitu počas týždňa ako súčasť zdravého životného štýlu. Kombinácia sacharidov a kvalitných bielkovín akým je jogurt je preferovaná a odporúčaná ako jedlo po tréningu. Bielkoviny totiž svaly rýchlejšie regenerujú.
Upozornenie
Jedzte len biele jogurty. Podľa legislatívy nie je povolené pridávať do bieleho jogurtu žiadne umelé látky s ochucujúcou zložkou. Žiadne farbivá, sladidlá, konzervanty. Pri farebných, ovocných jogurtoch je to rozdiel. Tie obsahujú všetko možné, živé aj umelé. Hlavne rôzne stabilizátory. Predovšetkým pozor na umelé sladidlá ako aspartam v tzv. light jogurtoch. Najviac totiž škodia malým deťom.
Autor: Simona