Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mliečna čokoláda je dobrá na mozog

Reklama

Milujete čokoládu? Tak ako milovník iste máte aj jeden svoj najobľúbenejší druh. Možno je to práve mliečna čokoláda. O pozitívnych účinkoch horkej čokolády na zdravie sa hovorí dosť často, pričom mliečna čokoláda pri nej vyzerá len ako kalorická bomba, ktorá vie viac uškodiť ako potešiť. Nebojte sa, ak milujete mliečnu čokoládu, nie je to s vami až také zlé.

Čokoláda aj naďalej patrí medzi veľmi zaujímavé objekty výskumu, koniec koncov, ako pochúťka patrí medzi najobľúbenejšie na svete. Tím amerických vedcov si ju doslova zobral pod lupu a zistil, že mliečna čokoláda vám môže priniesť mnoho pozitív.

V náročnej situáciách si dajte čokoládku
Výsledkom ich bádania je odporúčanie konzumovať mliečnu čokoládu pre zlepšenie pamäti a pre lepšie riešenie problémov. Mliečna čokoláda zlepšuje verbálnu i vizuálnu pamäť, čo oceníte v náročných situáciách. Ostatné druhy čokolád prinášajú tiež isté pozitíva, zlepšujú napríklad kontrolu impulzov a zrýchľujú reakcie.

Mozgový dopping
U ľudí, ktorí si dali 85 gramov mliečnej čokolády vyšli už po desiatich minútach od zjedenia ich testy schopností omnoho lepšie, ako u tých, ktorí žiadnu čokoládu nedostali. Zatiaľ sa ešte presne nevie, ktorá kombinácia živín v tomto lahodnom výrobku presne zodpovedá za tieto dobré výkony, ak vás ale čaká náročný deň, či intelektuálny výkon, mali by ste si dopriať sladký doping.

Pozor na postavu
Prirodzene nie denne a nie vo veľkých množstvách, inak budú jej pozitívne účinky na váš mozog zatienené negatívnymi účinkami na vašu postavu.

Autor: Alfa

Bude sa vám tiež páčiť...

Ku alergii na kakao dochádza veľmi ojedinele. Približne 4 percentá dospelých majú skutočné potravinové alergie. Až 90 percent z nich reaguje na jeden alebo na viac z potravinových alergénov ako je mlieko, vajcia, orechy, arašidy, sója, pšenica a ryby. Ľudia s alergiou na kakao skôr reagujú na iné zložky v kakaovom produkte. Čo všetko vám z kakaa vlastne hrozí? Viac TU.

Vyberáme pre vás niečo PLUS