NAJ veľkonočný recept 7: Terina jarná
30. 3. 2016, 7:30

Blíži sa jedno z veselých období v kuchyni, veľmi voňavé, plné nápadov hlavne z vajíčok, Veľká noc! Ukážte nakoľko ste kreatívna, pošlite nám
váš recept alebo recept vašej mamy, starej mamy či susedky, po ktorej ste ho zdedili na najlepšie veľkonočné jedlo.
Vyberáme z vašich mailov...
Terina jarná
Ingrediencie:
250 ml tatárskej omáčky (alebo majonézy)
250 ml kyslej pochúťkovej smotany
150 g šunky
1 pohár sterilizovanej zeleniny (hrášok, mrkva, uhorka ... MORAVANKA
1 malá kukurica
Petržlenová vňať
1/2 kocky bujónu
2 dcl vody
1 balíček želatíny na terinu
Postup: Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť bujón. Potom v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame. Nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku. Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min. nabopnať a ešte teplé, vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárkou. Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Hotáryová Valéria z Podlínca
Súťaž: Hľadáme najlepší veľkonočný recept!
Pošlite nám kompletný recept, podľa ktorého sa môžeme zorientovať, aké zložky použiť, postup varenia či pečenia, a samozrejme, aj fotografiu hotového jedla. Ponáhľajte sa gazdinky, Veľká noc je už o pár dní a my vám chcete dovtedy urobiť radosť cenami.
Čo môžete vyhrať?
Pošlite nám váš „Najlepší veľkonočný recept s fotkou“ a my ho budeme publikovať na našich stránkach Žena.sk. Tie najlepšie recepty odmeníme zaujímavými cenami.
Čaká na vás množstvo zaujímavých kuchynských cien. Vyhrávate multikrájač a panvicu Tefal a prášok proti škvrnám.
Posielajte recepty na adresu: redakcia@zena.sk, spolu s korešpondenčnou adresou a telefónnym číslom. Tešíme sa všetky vaše mňam jedlá!