NAJ veľkonočný recept 8: Žabky
31. 3. 2016, 7:30 (aktualizované: 14. 7. 2024, 23:39)

Prežili sme jedno z veselých období v kuchyni, veľmi voňavé, plné nápadov hlavne z vajíčok, Veľkú noc! Ukážte, nakoľko ste kreatívna, pošlite nám
váš recept alebo recept vašej mamy, starej mamy či susedky, po ktorej ste ho zdedili na najlepšie veľkonočné jedlo.
Vyberáme z vašich mailov...
Žabky
Ingrediencie:
1000 g múka polohrubá
500 ml mlieko
150 ml olej
30 g droždie
1 lyžička cukor kryštálový
soľ
Na potretie:
1 vajíčko
sezam
slnečnicové semiačka
Plnka:
hlávkový šalát
uhorka
šunka, saláma, klobása
Pomazánka:
maslo
konzerva tuniaka
lyžička horčice
cherry paradajky
Postup: Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme. Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazankou a plníme trochou šalátu, kolieskom uhorky, kolieskom klobásky (šunky), ¼ cherry paradajkami.
Hotáryová Valéria z Podlínca
Súťaž: Hľadáme najlepší veľkonočný recept!
Pošlite nám kompletný recept, podľa ktorého sa môžeme zorientovať, aké zložky použiť, postup varenia či pečenia, a samozrejme, aj fotografiu hotového jedla. Ponáhľajte sa gazdinky, Veľká noc je už o pár dní a my vám chcete dovtedy urobiť radosť cenami.
Čo môžete vyhrať?
Pošlite nám váš „Najlepší veľkonočný recept s fotkou“ a my ho budeme publikovať na našich stránkach Žena.sk. Tie najlepšie recepty odmeníme zaujímavými cenami.
Čaká na vás množstvo zaujímavých kuchynských cien. Vyhrávate multikrájač a panvicu Tefal a prášok proti škvrnám.
Posielajte recepty na adresu: redakcia@zena.sk, spolu s korešpondenčnou adresou a telefónnym číslom. Tešíme sa všetky vaše mňam jedlá!