Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

NAJ veľkonočný recept 8: Žabky

Reklama

Prežili sme jedno z veselých období v kuchyni, veľmi voňavé, plné nápadov hlavne z vajíčok, Veľkú noc! Ukážte, nakoľko ste kreatívna, pošlite nám

váš recept alebo recept vašej mamy, starej mamy či susedky, po ktorej ste ho zdedili na najlepšie veľkonočné jedlo.

Vyberáme z vašich mailov...

Žabky

Ingrediencie:
1000 g múka polohrubá
500 ml mlieko
150 ml olej
30 g droždie
1 lyžička cukor kryštálový
soľ

Na potretie:
1 vajíčko
sezam
slnečnicové semiačka

Plnka:
hlávkový šalát
uhorka
šunka, saláma, klobása

Pomazánka:
maslo
konzerva tuniaka
lyžička horčice
cherry paradajky

Postup: Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme. Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazankou a plníme trochou šalátu, kolieskom uhorky, kolieskom klobásky (šunky), ¼ cherry paradajkami.

Hotáryová Valéria z Podlínca

Súťaž: Hľadáme najlepší veľkonočný recept!

Pošlite nám kompletný recept, podľa ktorého sa môžeme zorientovať, aké zložky použiť, postup varenia či pečenia, a samozrejme, aj fotografiu hotového jedla. Ponáhľajte sa gazdinky, Veľká noc je už o pár dní a my vám chcete dovtedy urobiť radosť cenami.

Čo môžete vyhrať?
Pošlite nám váš „Najlepší veľkonočný recept s fotkou“ a my ho budeme publikovať na našich stránkach Žena.sk. Tie najlepšie recepty odmeníme zaujímavými cenami.

Čaká na vás množstvo zaujímavých kuchynských cien. Vyhrávate multikrájač a panvicu Tefal a prášok proti škvrnám.

Posielajte recepty na adresu: redakcia@zena.sk, spolu s korešpondenčnou adresou a telefónnym číslom. Tešíme sa všetky vaše mňam jedlá!

Vyberáme pre vás niečo PLUS