Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečené, varené: Ak sa zemiaky podaria, sú bez konkurencie!

Reklama

Nové zemiaky uvarené v šupke majú zásadotvorné účinky. Farbu im dodá kurkuma a zrnko čierneho korenia umocní jej liečivé účinky.

Zemiaky umyte, aj so šupkou nakrájajte na štvrtky a uvarte domäkka. Posypte nakrájanou pažítkou, medvedím cesnakom alebo ľubovoľnou zelenou vňaťkou. Pridajte kúsok masla, osoľte a máte jednoduchú, zdravú a výbornú večeru.

Zvláštnu chuť dostanú zemiaky, ak ich povaríte so zelerom. Po uvarení ich vymiešajte alebo rozmixujte s kúskom masla a teplým mliekom na hladkú kašu. Nové zemiaky varte čo najviac v šupke, je zdravá a chutná. Ak ich chcete predsa len oškrabať, namočte ich predtým do osolenej vody, pôjde to ľahšie.

Pečené zemiaky budú chutnejšie, chrumkavejšie a upečené krásne dozlatista, ak ich pred pečením poprášite hrubou múkou. Do vody, v ktorej varíte zemiaky, vhoďte zelerovú alebo petržlenovú vňať, budú chutnejšie. Rasca sa pridáva preto, aby ste zemiaky lepšie strávili.

Báječná žena/špeciál

Vyberáme pre vás niečo PLUS