Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

POLEVA 7x inak: Načo sa púšťať do KOMPLIKOVANÝCH zákuskov?

dekoracia poleva

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Torty, rezy, bábovky aj rolády... urobte pomyselnú bodku za svojím výtvorom. Pretože jete aj očami...

Načo sa púšťať do komplikovaných zákuskov? Pokojne zostaňte pri svojom jednoduchom rodinnom koláčiku, ktorý aj tak všetkým chutí najlepšie. No ak ho oblečiete do lesklej polevy, budete mať z neho dvojnásobnú radosť. A možno sa vám podarí dosiahnuť aj nečakane skvelé chuťové kombinácie.

MALINOVÁ
Vymiešajte 250 g preosiateho práškového cukru s 2 lyžicami citrónovej šťavy a s 2 lyžicami horúceho malinového sirupu. S hustou polevou ihneď pracujte - polejte ňou napríklad punčové rezy, ovocnú roládu, ale skvelo doplní aj chuť čokoládového korpusu.

CITRÓNOVÁ
Vyšľahajte 250 g preosiateho práškového cukru s 2 lyžicami citrónovej šťavy a s 2 lyžicami horúcej vody. Spolu vymiešajte na hustú polevu, ktorá sa hodí na potretie rezov a tort, ale aj na zdobenie.

Zdieľať

BIELKOVÁ
Vymiešajte bielok s 250 g preosiateho práškového cukru a s 2 lyžicami citrónovej šťavy, prípadne octu. Suroviny vyšľahajte na hustú zmes. Použite na zdobenie medovníkov a keksíkov.

KAKAOVÁ
Nad parou zmiešajte 100 g práškového cukru, 100 g masla alebo stuženého tuku, 3 lyžice kakaa, lyžičku maizeny a 3 lyžice mlieka. Vymiešajte dohladka, ak treba, prilejte trochu mlieka. Polevu využijete na rezy aj torty, prípadne na namáčanie sušienok a polievanie ľubovoľných dezertov (napríklad palaciniek, buchiet a podobne).

ČOKOLÁDOVÁ BIELA
Do misky nalámte 100 g bielej čokolády (obsah tuku 40 až 50 %) a roztopte ju vo vodnom kúpeli spolu so 40 g stuženého tuku. Dobre vymiešajte. Použite na poliatie torty, ale aj na zdobenie čajového pečiva.

ČOKOLÁDOVÁ TMAVÁ
V 100 ml horúcej smotany za stáleho miešania rozpustite 150 g polámanej čokolády. Pridajte zmäknuté maslo a dobre vyšľahajte. Používajte na poliatie rezov alebo tort.

BÁJEČNÝ Tip!
Nemáte čas na prípravu čokoládovej polevy? Potrite koláč teplým ríbezľovým džemom a ihneď na povrch nastrúhajte čokoládu. Jemne sa zapustí do džemu a vytvorí síce „chlpatú“, no veľmi chutnú polevu. Je perfektná na bábovky i na rezy.

Vyberáme pre vás niečo PLUS