Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Problémy, ktoré vyrobí tabuľka čokolády!

Reklama

Dôvodom, prečo čokoláda nie je zlá pre vaše zdravie sú jej zdravotné výhody, ktoré ponúka. Je však aj veľa negatívnych vplyvov, ktoré má táto tmavá pochúťka na náš organizmus. Kvôli čokoláde máte problémy so stolicou, premnožia sa vám v tele kvasinky, rozšíri sa akné, svrbí vás medzi nohami.

Dostať kvasinkovú infekciu nie je nič zložité. Napokon, faktory, ktoré jej vznik podporujú, patria spravidla medzi bežné súčasti každodenného života.

Užívanie hormonálnej antikoncepcie a liekov, ktoré môžu narušiť imunitný systém, ale aj príliš veľa sladkostí, ktorých mieru cez Vianoce nepoznáme.

Taktiež je vhodné neustále posilňovanie imunitného systému. Súčasťou toho sú aj zmeny v stravovaní. Lekári odporúčajú výrazne znížiť príjem cukrov, teda hlavne spomínaných sladkostí a alkoholu, ktoré podporujú rast kvasiniek v tele.

Gynekológovia odporúčajú zhruba polročné dodržiavanie diéty, ktorá je postavená hlavne na konzumácii zeleniny, zemiakov, špenátu, rýb, sóje, strukovín, cesnaku, syrov, vajec, citrusových plodov a hlavne mliečnych výrobkov. Medzi zakázané potraviny patria už spomínané cukry, konzervované potraviny a biela múka.

Čokoláda a syry spomaľujú prechod potravy črevom a môžu byť jednou z príčin zápchy. Je dokázaný vzťah medzi zápchou a dokonca aj depresívnymi stavmi.

Chemicky či priemyselne upravené potraviny, často spôsobujú nepravidelné vyprázdňovanie a znižujú črevnú peristaltiku. K týmto problémom výrazne prispievajú aj tuky, cukry či údeniny a nedostatok vlákniny z ovocia a zeleniny.

Toxíny zo zahnívajúcich zbytkov potravín, najmä mäsa, premnožených kvasiniek a plesní otravujú telo. Dávať si niekoľko dní za sebou stále iba sladkosti a čokoládu by bola katastrofa pre metabolizmus. Čokoládu zhoršuje zápchu, patogénnym organizmom poskytuje základný zdroj potravy.

Autor: Jula

Vyberáme pre vás niečo PLUS