Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Studené jedlá na jeseň? Zákazané!

mid section view of a woman chopping tomatoes

Zdroj: 34873.0

Reklama

Pomaly sa nám počasie ochladzuje. S tým súvisí aj zmena nášho jedálníčka. Striedanie ročných období sa vždy odrazí na našom zdraví a v kuchyni.

Teploty sa menia nielen vonku, ale aj v našom organizme. Preto aj životospráva človeka sa musí prispôsobiť týmto zmenám. Strava má byť výživná a teplá. Výživári zakazujú konzumovať surové jedlá v zime a všetko studené.

mid section view of a woman chopping tomatoes

Zdroj: 34873.0

mid section view of a woman chopping tomatoes

Odporúčanie
Odporúčajú sa celozrnné jedlá, orechy, kukurica, ryža a sladká zelenina. Zelenina a ovocie sú vhodnejšie varené alebo podávané teplé.

Pite tiež skôr teplé nápoje ako studené. Vyberajte si viac teplú kávu a čaje ako studené malinovky a džúsy. Za nevhodné potraviny sa považuje biely cukor, silné korenie.

Ďalšou užitočnou látkou je vláknina. Je rastlinného pôvodu. Má tú výhodu, že ju nerozložia enzýmy a žalúdočné šťavy, môže nám tak prečistiť celý vylučovací systém. Netreba zabúdať ani na to, čo nám ponúka sama príroda.

Ste vášniví hubári? Chodievajte na jeseň na huby? Huby sú vysoko zdravá potrava, ktorá sa svojím zložením podobá mäsu, ale má na rozdiel od neho, ten lepší cholesterol. Huby obsahujú veľa minerálnych látok. Ochranné vitamíny. Keď to skombinujete s olivovým olejom z kuchyne a zeleninou, môžete si aj každý druhý deň vyrobiť zdravú jesennú maškrtu.

Autor: Paťa

Vyberáme pre vás niečo PLUS