Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Štyri jedlé vianočné ozdoby

Reklama

Zdobenie stromčeka je nevyhnutný rituál, ktorý mnohí z vás majú už zrejme za sebou. Ako vyzerajú vaše tohtoročné vianočné dekorácie? Je stromček krásny, akoby na zjedenie? A čo keby ste na ňom mali skutočne jedlé ozdoby? Nebudete sami, ľudia dnes často kombinujú potraviny so sklenenými guľami a anjelikmi na vetvičách stromčeka. Čo všetko sa dá zo stromčeka neskôr zjesť?

Med je neoddeliteľnou súčasťou medovníkov, bez ktorých sa zas nezaobíde žiadna vianočná domácnosť

Med je neoddeliteľnou súčasťou medovníkov, bez ktorých sa zas nezaobíde žiadna vianočná domácnosť

1. Retiazka z popcornu
Aj keď ide skôr o americký zvyk na Vianoce, je to zábava a stromček to osvieži. Ak chcete, aby mala retiazka z popcornu aj inú, než len bielu farbu, popcorn predtým namočte do potravinárskej farby. Použite popcorn na stromček, ktorý nie je ochutený maslom alebo soľou. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov, použite menšiu ihlu na napichovanie a zelenú nitku. Ak chcete pridať ďalšiu farbu, striedajte kusy popcornu s brusnicami.

2. Cukríkový veniec
Vyberte si čo najfarebnejšie mäkké cukríky, ktoré môžete postupne napichovať na kovový krúžok, môže ísť aj o starú veľkú náušnicu do uší, ktorú už dávno nenosíte. Vhodné sú všetky jojo cukríčky a gumené medvedíky. Tvrdé čokoládové by sa mohli rozpadnúť. Urobte si pestrofarebný, dúhový venček aspoň z pätnástich cukríkov.

3. Medovníčky
Patria medzi najokrasnejšie vianočné dekorácie na stromčeku a zároveň najchutnejšie sladkosti k vianočnému čajíku. Medovníky na strome pôsobia veľmi ľudovo. Vezmite pár medovníkov zo stola, urobte do nich dierku a zaveste ich za nitku na stromček. Pokiaľ sú trochu tvrdšie, predhrejte si rúru na 200 stupňov Celzia a nechajte ich tam znova na chvíľu rozohriať. Namiesto nitky môžete použiť na zavesenia medovníka aj esteticky krajšiu stuhu.

4. Salónky trochu inak
Tento druh sladkostí patrí medzi klasiku, ktorá na stromček patrí rovnako ako vianočná hviezda na špic. Salónky si však môžete vyrobiť aj vy sami, nemusíte používať iba tie kúpené v obchode. Vezmite si alobal a zabaľte doň čokoľvek chutné, čo vám napadne. Môžu to byť lentilky, mentolové cukríky, kúsky čokoládového koláča, kocky cukru. Rozbaľovanie si takýchto prekvapení býva neskôr čarovné.

Autor: Sisa

Vyberáme pre vás niečo PLUS