Potrebujeme: 

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • štipka mletého sušeného čili
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • 2 až 3 guľôčky nového korenia
  • kúsok celej škorice
  • 2 celé klinčeky
  • 1 bobkový list
  • 80 g hnedého cukru
  • pol lyžičky soli
  • 60 ml octu (liehového alebo jablčného)
  • olej

Postup:

 Nakrájajte paradajky, cibuľu a cesnak.

1.
Zdroj: archív Dobré jedlo

Na oleji opečte nakrájanú cibuľu a po pár minútach vhoďte očistený a nakrájaný cesnak.

2.
Zdroj: archív Dobré jedlo

Po chvíli pridajte štipku mletého čili, čierne a nové korenie, kúsok škorice, celé klinčeky a bobkový list.

3.
Zdroj: archív Dobré jedlo

Vhoďte do hrnca paradajky, ochuťte hnedým cukrom, soľou a octom.

5.
Zdroj: archív Dobré jedlo

Pomaly a za občasného miešania varte omáčku do zhustnutia. Môže to trvať pokojne hodinu aj viac. Vyberte z hrnca korenie a bobkový list, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom.

6.
Zdroj: archív Dobré jedlo