Potrebujete:

Na cesto:

  • 5 rožkov
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice strúhaného syra
  • soľ, mleté čierne korenie
  • Na plnku:
  • kečup
  • 60 g syru feta
  • 30 g strúhaného ementálu
  • 50 g šunky
  • 1 menšiu papriku
  • petržlenovú vňať
  • olivový olej
  • soľ
  • provensalské korenie

Postup:

  1. Rožky nakrájané na kúsky pokropte mliekom, pridajte vajce, osoľte, okoreňte, prisypte syr a dobre premiešajte.
  2. Okrúhlu keramickú formu vyložte papierom na pečenie a na papier rovnomerne roztlačte cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a dajte na 10 minút predpiecť.
  3. Potom cesto potrite kečupom, posypte provensalským korením, strúhaným ementálom, uložte nakrájanú papriku so šunkou a posypte syrom feta.
  4. Naplnenú pizzu posypte petržlenovou vňaťou a pokvapkajte olivovým olejom. Upečte v rúre vyhriatej na 180 °C do chrumkava.