Za popraskanú, vysušenú pleť môže vietor a chlad. Aby si pokožka v sychravých mesia-coch zachovala hebkosť, potrebuje správnu výživu aj zvnútra.
Zvlhčujte
Zelenina a ovocie bohaté na vodu dodajú pokožke vlhkosť, čím sa zlepší jej pružnosť. Doplnia aj antioxidanty ako betakarotén a vitamín C, ktoré chránia bunky pred poškodením. Uhorky obsahujú kombináciu vlákniny, draslíka, železa, horčíka a kremíka, čistia pokožku zvnútra a zmierňujú opuchy. Medzi výborné zvlhčovače pokožky patria aj hrušky, ľadový šalát, pekinská kapusta, rajčiny, ananás, citrusy a kivi.
Zvláčňujte
Rajčiny sú výborný zdroj antioxidantov, ako je lykopén, betakarotén a vitamíny E a C, obsahujú aj železo, ktoré sa spolu s vitamínom C ľahšie vstrebáva. Pokožke dodajú hebkosť a zdravú farbu. Od jesene do jari je vhodnejšie jesť tepelne upravené rajčiny ako čerstvé plody. Využite krájané a pasírované rajčiny, pretlak či kečup, v ktorých je niekoľkonásobne vyšší obsah lykopénu. A neza- budnite pridať trocha rastlinného oleja.