Máte chuť na syr, ale hneď vás prejde, keď si uvedomíte, koľko je v ňom tuku? Naše staré mamy si nad tým nelámali hlavu, pretože na všetko používali tvaroh. Vyšľahali z neho nátierky, posypali ním varené zemiaky, vymiešali plnku do zákuskov alebo ním naplnili buchty či palacinky. Odborníci im dávajú za pravdu – čerstvé syry, ako je tvaroh, patria do zdravého a diétneho jedálneho lístka.

Prvý na svete

Čerstvý syr bol prvý, ktorý ľudia vyrobili. Mlieko sa zohrievaním zrazí a hrudky syra sa oddelia od srvátky. Potom sa syr dôkladne scedí a sformuje, napríklad do bochníčka. A je len na vás, ako ho použijete.

Levické Mliekarne. Mliekarne majú produkciu mlieka a mliečnych výrobkov, prírodné a tavené syry, smotana, tvaroh, sušené mlieko.
Zdroj: MIROSLAV MIKLAS
Levické Mliekarne. Mliekarne majú produkciu mlieka a mliečnych výrobkov, prírodné a tavené syry, smotana, tvaroh, sušené mlieko.