1. Kolo Kapacita a náročnosť 
Grilovacia plocha najväčších elektrických grilov je vždy menšia ako plocha veľkých plynových grilov. Elektrický gril sa ovláda najjednoduchšie zo všetkých typov, stačí otočiť gombíkom a nastaviť teplotu. Aj na plynovom grile stačí otočiť gombíkom a teplota sa dá plynule regulovať, no jej presné nastavenie dosiahnete iba postupnou praxou. Plynový gril je však všestrannejší, pretože na typoch s viacerými horákmi sa dajú nastaviť rôzne varné zóny – horúcej­šia na mäso a chladnejšia na zeleninu a dokončenie. Bod pre plynový gril.
Stav – 0 : 1

Elektrický bez plameňa
Zdroj: archív
Elektrický bez plameňa

2. Kolo Kvalita pokrmov 
Elektrický gril udržiava na­stavenú teplotu a pripravíte na ňom rovnomerne prepečené kúsky. Výborne sa na ňom grilujú ryby, nič sa neprilepí a na jedle vznikne úhľadná mriežka. Treba však počítať s veľmi slabou alebo žiadnou dymovou arómou. Teplota na plynovom grile môže kolísať a príprava pokrmov vyžaduje väčšiu pozornosť, lebo sa nemusí opekať rovnomerne. Treba dávať pozor aj na tuk odkvapkávajúci cez rošt, pretože môže vzbĺknuť. Hotové jedlo má ľahkú až stredne silnú dymovú arómu. Bod pre elektrický gril.
Stav – 1 : 1

Plynový s plameňom
Zdroj: Archív
Plynový s plameňom

3. Kolo Riziko, údržba, cena 
Elektrický gril je výhodný v tom, že za nepriaznivého počasia ho môžete preniesť dovnútra. Grilovanie je bezrizikové, nehrozí požiar z otvoreného ohňa, nedymí, ľahko sa čistí, potrebuje však elektrickú zástrčku. Elektrický gril vyjde lacnejšie, ale oprava stojí viac. Plynový gril je použiteľný iba v exteriéri, prípadne pod strieškou. Vyžaduje pomerne náročné pravidelné čistenie, kontrolu odborníkom, aby bol bezpečný, a väčšiu opatrnosť pri práci s otvoreným ohňom. Cena sa pohybuje od stoviek do tisícok eur. Bod pre elektrický gril.
Stav – 2 : 1