Reklama

KVÍZ Už ste natlačili kapustu do suda? Otestujte sa, či ste to robili správne

Kyslá kapusta

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kyslá kapusta patrí medzi základy našej gastronómie. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Fermentované potraviny sú všade vo svete veľmi cenené, preto aj Slováci by si ju mali chrániť ako svoj poklad. Viete, ako ju správne natlačiť do sudov?

Otázka č.1

1/14 - Aká kapusta je najvhodnejšia na tlačenie do suda?

Otázka č.2

2/14 - Môže sa natlačiť do suda aj červená kapusta?

Otázka č.3

3/14 - Ktorá potravina sa pridáva do suda, aby ste podporili proces kysnutia?

Otázka č.4

4/14 - Ktoré ochucovadlo sa nepridáva ku kapuste?

Otázka č.5

5/14 - Akú zeleninu pridávajú v niektorých regiónoch do suda, aby sa trošku zmenila jej farba?

Otázka č.6

6/14 - Prečo sa musí kapusta do suda utláčať?