Reklama

Myslíte si, že je vaša kuchyňa čistá? TIETO miesta sú niekedy špinavejšie ako toalety!

Rukoväte, vypínače a batéria

Aj keď ich používame každý deň, málokedy ich utierame. Rukoväť chladničky, rúry, mikrovlnky, skrinkových dvierok či vodovodnej batérie sú miestami, kde sa baktérie prenášajú z našich rúk priamo na povrch. A to dokonca aj po umytí rúk!
Tip: Tieto povrchy pravidelne dezinfikujte – ideálne niekoľkokrát týždenne. Použite alkoholový roztok alebo univerzálny dezinfekčný sprej.

Preferujete drevené dosky na krájanie?

Zdroj: shutterstock

Preferujete drevené dosky na krájanie?

Doska na krájanie – najmä tá drevená

Dosky na krájanie, najmä ak ich používate na mäso, zeleninu aj pečivo, môžu byť nebezpečne kontaminované. Drevené dosky sú porézne, a tak v nich ľahko uviaznu mikroskopické častice jedla a baktérií.
Používajte oddelené dosky – jednu na mäso, inú na zeleninu. Drevené dosky pravidelne dezinfikujte horúcou vodou a octom, alebo prestriekajte peroxidom vodíka.

Strana

2/3

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Veronika Maťová

Editorka webu Žena.pluska.sk
Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si vyskúšala aj prácu na weboch Dobré jedlo a Lepšie bývanie, ale postupne sa opäť vrátila do ženského segmentu na web Báječná žena.
Reklama