Myslíte si, že je vaša kuchyňa čistá? TIETO miesta sú niekedy špinavejšie ako toalety!
5. 4. 2025, 19:00
Rukoväte, vypínače a batéria
Aj keď ich používame každý deň, málokedy ich utierame. Rukoväť chladničky, rúry, mikrovlnky, skrinkových dvierok či vodovodnej batérie sú miestami, kde sa baktérie prenášajú z našich rúk priamo na povrch. A to dokonca aj po umytí rúk!
Tip: Tieto povrchy pravidelne dezinfikujte – ideálne niekoľkokrát týždenne. Použite alkoholový roztok alebo univerzálny dezinfekčný sprej.

Zdroj: shutterstock
Preferujete drevené dosky na krájanie?
Doska na krájanie – najmä tá drevená
Dosky na krájanie, najmä ak ich používate na mäso, zeleninu aj pečivo, môžu byť nebezpečne kontaminované. Drevené dosky sú porézne, a tak v nich ľahko uviaznu mikroskopické častice jedla a baktérií.
Používajte oddelené dosky – jednu na mäso, inú na zeleninu. Drevené dosky pravidelne dezinfikujte horúcou vodou a octom, alebo prestriekajte peroxidom vodíka.