Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Gizka Oňová má skvelý recept na rýchlu večeru. Vyskúšate ho aj vy?

Gizka Oňová

Zdroj: Maroš Herc

Reklama
Logo Báječná ŽENALogo Báječná ŽENA

Marcela Martinková

Redaktorka týždenníka Báječná žena

Speváčka a herečka Gizka Oňová toho má za svoj život nie len naspievaného, ale aj navareného dosť. A prekvapila aj teraz. Z jej receptu na placky sa budete zalizovať!

Pred časom nám Gizka v rozhovore porozprávala o svojich stravovacích návykoch a prezradila aj, že mala obdobie, kedy jedla menej mäsa: „Áno, mäsa jeme s manželom naozaj menej a stravujeme sa inak, ako je možno zvykom,“ potvrdila nám. „Manžel napríklad vynecháva raňajky a deň začína jedným banánom. Na obed si dáme polievku, potom máme zo dve hodiny pauzu a až neskôr nasleduje druhý chod.“

Zdroj: https://www.instagram.com/telerano/p/DCGpLLJsXrQ/?img_index=1

Gizka predviedla svoje kulinárske schopnosti aj pred televíznymi kamerami.

K tomuto nezvyčajnému spôsobu stravovania sa dostali úplnou náhodou a vyhovuje im: „Pár krát sme mali sýtu polievku, alebo bola taká chutná, že sme si naložili dupľu, tak sa nám už druhý chod nežiadal. Zvykli sme si na to, tak už akosi automaticky hlavné jedlo posúvane na neskôr,“ vysvetlila nám a prezradila, že často robieva napríklad luskový prívarok s volským okom, hydinovú sviečkovú s knedľou, kroketami, či cestovinami, jedlá z baklažánu, či zapekaný karfiol. „Ale u nás doma nesmie nikdy chýbať kyslá kapusta. Tak varím pomerne často aj kapustnicu, alebo kapustové halušky, alebo jeme kyslú kapustu len tak – ako prílohu k jedlu namiesto šalátu...“

 Gizka aj napriek veku ide s dobou a nepohrdne ani novinkami... Aj keď to nie je pravidlom: „Moja kuchyňa je stále retro, ale nebránim sa ani novinkám, tak občas varím aj moderne – použijem kari pastu, či zmes exotických korenín, ktoré mám odskúšané a chutia nám. Používať ich je rýchlejšie a praktickejšie.“ Stále však tvrdí, že aj jedlá našich starých materí sa dajú pripraviť pri troške fantázie zdravo. Stačí dať menej cukru a tuku a snažiť sa nahradiť mäso zeleninou a to je aj prípad placiek podľa Gizky. Tá o sebe tvrdí, že kým bola dieťaťom, vlastne ani nevyrastala na mäse. „Mali sme ho na tanieri maximálne dvakrát do týždňa,“ priznala sa nám.   
Ako však vyzerá recept na placky od Gizky? Jeden – na placky rovno zo šatne, o ktorých tvrdí, že sú fantastické, ponúkla na svojom Instagrame rovno aj s video návodom. Na ďalšej strane nájdete návod na prípravu brokolicovo-karfiolových placiek priamo od obľúbenej speváčky. Vyskúšate ich aj vy? 

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takto sa menila Mirka Partlová po rokoch. Od dievčatka k...

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Báječná ŽENALogo Báječná ŽENA

    Marcela Martinková

    Redaktorka týždenníka Báječná žena

    Vo vydavateľstve pracuje ako redaktorka už 16 rokov.  Zaujíma sa nie len o osudy známych tvárí, ale aj o silné príbehy bežných ľudí. Okrem manžela má aj dve deti, tri mačky, mnoho akváriových rybičiek a svoju vlastnú "botanickú" záhradu...