Tomáš z reportáže magazínu Šarm je už štvrtou generáciou bratislavskej po­hrebníckej rodiny, a povedzme si na rovinu, nie je to práve idylický štart do života. "Už na základnej škole som to nemal jednoduché, spolužiaci si zo mňa robili žarty a dostával som prezývky Hrobár alebo Pohrebník. A to som vtedy v rodinnom biznise ešte nepomáhal," začína svoje rozprávanie sympatický Bratislavčan, ktorému práca jeho rodičov poriadne ovplyvnila detstvo. "V škole som nemal veľa kamarátov, tam som si musel zvyknúť, že sa mi posmievali. Dosť som trpel, ale skôr som to v sebe dusil, trápil som sa sám. Dohovoriť deťom? Snažil som sa, ale nemalo to zmysel."

Tomášove fotografie nájdete v galérii.

Image: 82057900, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Zdroj: Shutterstock

Potom išiel študovať na hotelovú akadémiu, kde si vybral odbor kuchár-čašník a priznáva, že aj tam sa mu do kolektívu zapadalo len ťažko. "Školu som trošku flákal, aj preto, že naši ma postupne začali zasväcovať do rodinného biznisu. Museli sa rozhodnúť, keď umieral dedo, či to po ňom preberú. Moja mama bola lekárnička, otec jazdil so sanitkou a pamätám si, ako sa u nás doma dlho riešilo, čo sa s rodinnou firmou stane. Rodičia sa nakoniec rozhodli, že v tom budú pokračovať, a keď som dospieval, chceli ma k tomu pritiahnuť. Na začiatku sme nemali zamestnancov, takže som im musel pomáhať už ako študent," spomína na obdobie puberty.