- 45 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 500 gbielej špargle
- 1 kszväzok mladej cibuľky
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 2 lyžicemasla
- 2-3 ksnové zemiaky v šupke
- 50 gsušenej šunky
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
Urobte špargľový vývar: Z umytej špargle zrežte konce aj hlavičky a ošúpte ju. Hlavičky si nechajte na neskôr. Mladé cibuľky očistite, nechajte si biele časti, ktoré tiež použijete neskôr. Do hrnca dajte odrezky špargle a cibuliek, pridajte jeden cesnak nakrájaný nahrubo, prilejte 600 ml vody, povarte 20 minút a sceďte.
Biele časti cibuliek nakrájajte na kolieska a opečte ich v hrnci na rozohriatom masle. Pridajte prelisovaný cesnak a umyté nové zemiaky v šupke nakrájané na väčšie kúsky.
Zalejte vývarom zo špargle, osoľte a povarte takmer do zmäknutia zemiakov. K zemiakom pridajte očistenú špargľu nakrájanú na malé kúsky. Povarte asi 10 minút.
Plátky šunky opečte na suchej panvici dochrumkava. Vyberte a odložte nabok. Na výpeku opečte dozlatista hlavičky špargle.
Polievku rozmixujte do krémova a podľa potreby ešte pridajte soľ a korenie. Na tanieri ozdobte jednotlivé porcie plátkom opečenej šunky a hlavičkami špargle.