MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Dokonalý vývar z bielej špargle. Mňam, takúto dobrotu ste ešte nejedli

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    bielej špargle
  • ks
    zväzok mladej cibuľky
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • lyžice
    masla
  • 2-3 ks
    nové zemiaky v šupke
  • 50 g
    sušenej šunky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Urobte špargľový vývar: Z umytej špargle zrežte konce aj hlavičky a ošúpte ju. Hlavičky si nechajte na neskôr. Mladé cibuľky očistite, nechajte si biele časti, ktoré tiež použijete neskôr. Do hrnca dajte odrezky špargle a cibuliek, pridajte jeden cesnak nakrájaný nahrubo, prilejte 600 ml vody, povarte 20 minút a sceďte.

Biele časti cibuliek nakrájajte na kolieska a opečte ich v hrnci na rozohriatom masle. Pridajte prelisovaný cesnak a umyté nové zemiaky v šupke nakrájané na väčšie kúsky.

Zalejte vývarom zo špargle, osoľte a povarte takmer do zmäknutia zemiakov. K zemiakom pridajte očistenú špargľu nakrájanú na malé kúsky. Povarte asi 10 minút.

Plátky šunky opečte na suchej panvici dochrumkava. Vyberte a odložte nabok. Na výpeku opečte dozlatista hlavičky špargle.

Polievku rozmixujte do krémova a podľa potreby ešte pridajte soľ a korenie. Na tanieri ozdobte jednotlivé porcie plátkom opečenej šunky a hlavičkami špargle.
smudge

Video