Reklama

DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou

DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou
Reklama

DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica masti
  • 1 ks stredná biela
  • 1 ks mäsový vývar z kocky na podlievanie
  • 1 ks zarovnaná lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
  • 3-4 ks mladé mrkvy
  • 100 g vylúpaného mladého hrášku
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky. V širšom hrnci s hrubým dnom rozohrejte olej a masť. Pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu. Keď začne mierne hnednúť, pridajte mäso, okoreňte a ochuťte rascou. Prudko opečte zo všetkých strán, zmiernite oheň, podlejte vývarom, osoľte a prikryté duste asi hodinu, kým mäso nebude úplne mäkké. V polovici dusenia podľa potreby prilejte vývar a vložte k mäsu pokrájanú mrkvu. Hrášok primiešajte takmer pred koncom varenia, aby príliš nezmäkol. Podávajte s ryžou alebo s tarhoňou.