DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g bravčového pliecka
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica masti
- 1 ks stredná biela
- 1 ks mäsový vývar z kocky na podlievanie
- 1 ks zarovnaná lyžička drvenej rasce
- 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
- 3-4 ks mladé mrkvy
- 100 g vylúpaného mladého hrášku
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky. V širšom hrnci s hrubým dnom rozohrejte olej a masť. Pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu. Keď začne mierne hnednúť, pridajte mäso, okoreňte a ochuťte rascou. Prudko opečte zo všetkých strán, zmiernite oheň, podlejte vývarom, osoľte a prikryté duste asi hodinu, kým mäso nebude úplne mäkké. V polovici dusenia podľa potreby prilejte vývar a vložte k mäsu pokrájanú mrkvu. Hrášok primiešajte takmer pred koncom varenia, aby príliš nezmäkol. Podávajte s ryžou alebo s tarhoňou.