MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Fašírky s vajcom: Dochutené medovou mrkvou

  • 35 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
  • 50 g
    údenej slaniny
  • ks
    cibuľu
  • ks
    žemľu
  • ks
    mlieko
  • ks
    vajcia + 1 vajce do fašírky
  • ks
    tymian
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olej

Na prílohu:

  • 4 - 6 ks
    mrkiev
  • ks
    maslo
  • ks
    med (hnedý cukor)
  • ks
    citrónovú šťavu (pomarančová)
  • štipka
    muškátového orieška

Postup

Slaninu nadrobno pokrájajte. Cibuľu očistite a tiež nakrájajte na malé kocky. Na malom množstve oleja opečte slaninu, aby pustila tuk, pridajte cibuľu a opražte ju dosklovita. Nechajte vychladnúť.

Žemľu nakrájate na kocky a zľahka ju pokropte mliekom. Do misy dajte mleté mäso a vyžmýkanú žemľu. Primiešajte opečenú slaninu s cibuľou a vajce. Premiešajte a zmes osoľte a okoreňte.

Z hmoty urobte štyri väčšie fašírky, prudko ich opečte na rozpálenom oleji asi 3 minúty z jednej strany. Potom ich obráťte a lyžicou urobte priehlbinku tak, aby ste do nej mohli rozklepnúť vajce. Vajce osoľte a okoreňte. Panvicu s fašírkami prikryte pokrievkou a opekajte ešte 10 minút, podľa potreby aj dlhšie.

Pripravte prílohu: Mrkvy očistite, umyte a nakrájate na plátky. V panvici rozohrejte maslo a mrkvu na ňom duste 5 - 10 minút. Opečené mrkvy ochuťte medom, trochou citrónovej alebo pomarančovej šťavy a muškátovým orieškom.

Pred podávaním posypte fašírky lístkami posekaného tymianu. Podávajte s medovou mrkvou a farebným šalátom.

Diskusia k článku