MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Karamelový flan ušitý presne na sobotu

  • 110 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 135 g
    krupicového cukru
  • ks
    voda
  • ks
    veľké vajcia + 5 žĺtkov
  • 400 g
    kondenzovaného mlieka (1 plechovka)
  • 340 g
    sušeného mlieka
  • pol hrnček
    mlieka
  • lyžice
    vanilkového extraktu
  • lyžica
    bourbonu
  • pol lyžica
    soli
  • ks
    alobal, fólia

Postup

Rúru vyhrejte na 150 °C. V mise zmiešajte cukor a 50 ml vody. Varte, kým nevytvoríte zlatohnedý karamel. Opatrne pridajte 2 lyžice vody a zamiešajte, aby sa všetko spojilo. Karamel vylejte do formy 21 x 11 cm.

 V mise dobre zmiešajte vajcia a žĺtky. Pridajte kondenzované aj sušené mlieko, obyčajné mlieko, vanilku, bourbon, soľ a dobre vymiešajte. Zmes prelejte cez jemné sitko do formy na karamel. Formu zakryte alobalom a vložte do väčšej nádoby s vodou. Vo vodnom kúpeli dajte piecť na 75 – 90 minút, kým zmes nebude na okrajoch pevná, ale v strede ešte stále trošku trasľavá.

Flan vyberte z rúry, dajte preč alobal a nechajte vo vodnom kúpeli hodinu chladnúť. Potom formu vyberte z vodného kúpeľa, vrch prikryte fóliou a uložte na noc do chladničky.

Nožíkom prejdite okolo formy, aby ste od nej oddelili flan. Celú formu namočte do horúceho vodného kúpeľa, aby bol karamel opäť tekutý. Formu prikryte tanierom, na ktorom budete flan servírovať, a veľmi opatrne, no rýchlo formu preklopte na tanier. Karamel sa po ňom krásne roztečie. Môžete servírovať.
smudge

Video

Diskusia k článku