MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Ľahký tofu šalát: Začnite deň zdravo s tofu a klíčkami

  • 15 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    tofu
  • hrnček
    mungo klíčkov
  • ks
    reďkoviek
  • pol ks
    šalátovej uhorky
  • hrste
    mladého špenátu
  • 100 ml
    olej

Na zálievku:

  • lyžice
    olivového oleja
  • lyžica
    javorového sirupu
  • pol lyžica
    limetovej šťavy
  • lyžica
    čili omáčky
  • pol ks
    čili papričky
  • ks
    za hrsť arašidov
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista.

Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte.

Reďkovky umyte a nakrájate na plátky. Uhorku prekrojte na polovicu a lyžičkou vyškrabte semienka. Nakrájate na hrubšie plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu.

Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy.

smudge

Video