- 15 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 400 gtofu
- 1 hrnčekmungo klíčkov
- 8 ksreďkoviek
- pol ksšalátovej uhorky
- 2 hrstemladého špenátu
- 100 mlolej
Na zálievku:
- 3 lyžiceolivového oleja
- 1 lyžicajavorového sirupu
- pol lyžicalimetovej šťavy
- 1 lyžicačili omáčky
- pol ksčili papričky
- 1 ksza hrsť arašidov
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista.
Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte.
Reďkovky umyte a nakrájate na plátky. Uhorku prekrojte na polovicu a lyžičkou vyškrabte semienka. Nakrájate na hrubšie plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu.
Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy.