Ľahký tofu šalát: Začnite deň zdravo s tofu a klíčkami
29. 4. 2022, 9:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Shutterstock
Ľahký a zdravý tofu šalát vás naštartuje do nového dňa. Vyskúšajte, zaručene neoľutujete.
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g tofu
- 1 hrnček mungo klíčkov
- 8 ks reďkoviek
- pol ks šalátovej uhorky
- 2 hrste mladého špenátu
- 100 ml olej
Na zálievku:
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica javorového sirupu
- pol spoon limetovej šťavy
- 1 lyžica čili omáčky
- pol ks čili papričky
- 1 ks za hrsť arašidov
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista.
Krok 2
Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte.
Krok 3
Reďkovky umyte a nakrájate na plátky. Uhorku prekrojte na polovicu a lyžičkou vyškrabte semienka. Nakrájate na hrubšie plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu.
Krok 4
Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy.