- 35 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 1,2 lvody
- 3-4 ksvykostené horné kuracie stehná na vývar
- 2 kscm zázvoru
- 3 kshviezdičky badiánu
- pol kscelej škorice
- 2 ksmladé cibuľky
- 3 zrniečkakardamómu
- 2 lyžicerybacej omáčky
- 1 ksčerstvá mäta a koriander
- 140 gryžových rezancov
- 1 ksčili paprička
- 1 kslimeta
Postup
Vo vode uvarte kuracie stehná. Potom mäso vyberte a do vývaru dajte zázvor nakrájaný na plátky, hviezdičky badiánu, celú škoricu, nakrájanú cibuľku a kardamóm. Ochuťte rybacou omáčkou, nakrájanou mätou a koriandrom a pri nízkej teplote varte ešte 5 minút.
Ryžové rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a odložte. Uvarené mäso nakrájajte.
Do misiek dajte porciu rezancov a plátky mäsa. Vývar ochutnajte, ak treba, ochuťte ho rybacou omáčkou.
Rezance zalejte precedeným horúcim vývarom, posypte nakrájanou mätou a koriandrom a ozdobte plátkami čili papričky. Ku každej porcii servírujte mesiačik limety na ochutenie polievky.