Máte chuť na cudzinu? Ochutnajte túto vietnamskú polievku
29. 4. 2022, 11:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Instagram.com, DANIEL KAPLAVKA, WONDERLAND STUDIO
Vietnamská rezancová polievka vám zachutí. Začnite deň s cudzinou!
- Dĺžka prípravy (min): 35
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1,2 l vody
- 3-4 ks vykostené horné kuracie stehná na vývar
- 2 ks cm zázvoru
- 3 ks hviezdičky badiánu
- pol ks celej škorice
- 2 ks mladé cibuľky
- 3 zrniečka kardamómu
- 2 lyžice rybacej omáčky
- 1 ks čerstvá mäta a koriander
- 140 g ryžových rezancov";i:10;s:20:"1 ks čili paprička";i:11;s:11:"1 ks limeta
Postup
Krok 1
Vo vode uvarte kuracie stehná. Potom mäso vyberte a do vývaru dajte zázvor nakrájaný na plátky, hviezdičky badiánu, celú škoricu, nakrájanú cibuľku a kardamóm. Ochuťte rybacou omáčkou, nakrájanou mätou a koriandrom a pri nízkej teplote varte ešte 5 minút.
Krok 2
Ryžové rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a odložte. Uvarené mäso nakrájajte.
Krok 3
Do misiek dajte porciu rezancov a plátky mäsa. Vývar ochutnajte, ak treba, ochuťte ho rybacou omáčkou.
Krok 4
Rezance zalejte precedeným horúcim vývarom, posypte nakrájanou mätou a koriandrom a ozdobte plátkami čili papričky. Ku každej porcii servírujte mesiačik limety na ochutenie polievky.