Reklama

Máte chuť na cudzinu? Ochutnajte túto vietnamskú polievku

Vietnamská rezancová polievka

Zdroj: Instagram.com, DANIEL KAPLAVKA, WONDERLAND STUDIO

Reklama

Vietnamská rezancová polievka vám zachutí. Začnite deň s cudzinou!

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1,2 l vody
  • 3-4 ks vykostené horné kuracie stehná na vývar
  • 2 ks cm zázvoru
  • 3 ks hviezdičky badiánu
  • pol ks celej škorice
  • 2 ks mladé cibuľky
  • 3 zrniečka kardamómu
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 1 ks čerstvá mäta a koriander
  • 140 g ryžových rezancov";i:10;s:20:"1 ks čili paprička";i:11;s:11:"1 ks limeta

Postup

Krok 1

Vo vode uvarte kuracie stehná. Potom mäso vyberte a do vývaru dajte zázvor nakrájaný na plátky, hviezdičky badiánu, celú škoricu, nakrájanú cibuľku a kardamóm. Ochuťte rybacou omáčkou, nakrájanou mätou a koriandrom a pri nízkej teplote varte ešte 5 minút.

Krok 2

Ryžové rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a odložte. Uvarené mäso nakrájajte.

Krok 3

Do misiek dajte porciu rezancov a plátky mäsa. Vývar ochutnajte, ak treba, ochuťte ho rybacou omáčkou.

Krok 4

Rezance zalejte precedeným horúcim vývarom, posypte nakrájanou mätou a koriandrom a ozdobte plátkami čili papričky. Ku každej porcii servírujte mesiačik limety na ochutenie polievky.