MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pečená TARHOŇA: Hoďte ju na plech s vajíčkom a slaninkou, mňam!

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 g
    tarhone
  • ks
    menšie cibule
  • ks
    zelených paprík
  • ks
    paradajky
  • lyžica
    mletej červenej papriky
  • 300 ml
    kyslej smotany
  • ks
    vajcia (uvarené natvrdo)
  • 100 g
    maďarskej mangalicovej klobásy
  • 150 g
    plátkov slaniny
  • ks
    soľ
  • ks
    olej

Postup

Tarhoňu opečte za stáleho miešania na rozohriatom oleji dozlatista. Osoľte, zalejte horúcou vodou (dvojnásobným množstvom, ako bolo tarhone) a pod pokrievkou duste asi 15 minút, kým všetka tekutina nevsiakne. Tarhoňa má byť zrnitá ako ryža, nie rozvarená.

Cibuľu, papriku a paradajky umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Opečte na tuku dochrumkava, posypte mletou paprikou a soľou. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s kyslou smotanou.

Vajcia uvarené natvrdo ošúpte a nakrájajte na kolieska. Na kolieska nakrájajte aj klobásu. Stredne veľký plech vymastite a dajte doň tarhoňu. Nalejte kyslú smotanu so zeleninou, pridajte vajcia a klobásu. Zakryte plátkami slaniny. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C ešte 20 minút.
smudge

Video