- 50 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 250 gtarhone
- 2 ksmenšie cibule
- 5 kszelených paprík
- 3 ksparadajky
- 1 lyžicamletej červenej papriky
- 300 mlkyslej smotany
- 4 ksvajcia (uvarené natvrdo)
- 100 gmaďarskej mangalicovej klobásy
- 150 gplátkov slaniny
- 1 kssoľ
- 1 ksolej
Postup
Tarhoňu opečte za stáleho miešania na rozohriatom oleji dozlatista. Osoľte, zalejte horúcou vodou (dvojnásobným množstvom, ako bolo tarhone) a pod pokrievkou duste asi 15 minút, kým všetka tekutina nevsiakne. Tarhoňa má byť zrnitá ako ryža, nie rozvarená.
Cibuľu, papriku a paradajky umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Opečte na tuku dochrumkava, posypte mletou paprikou a soľou. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s kyslou smotanou.
Vajcia uvarené natvrdo ošúpte a nakrájajte na kolieska. Na kolieska nakrájajte aj klobásu. Stredne veľký plech vymastite a dajte doň tarhoňu. Nalejte kyslú smotanu so zeleninou, pridajte vajcia a klobásu. Zakryte plátkami slaniny. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C ešte 20 minút.