Reklama

Pečený KRÉM HOKKAIDO s ružovým vínom

Pečený tekvicový krém

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

Obľúbená oranžová tekvica je v krémovej podobe veľmi obľúbená. Upečte ju s červenou paprikou a rozmixujte!

  • Dĺžka prípravy (min): 70
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

  • 2 ks menšie tekvice hokkaido
  • 4 ks červenej papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • 4 ks strúčikov cesnaku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 štipka mletého muškátového orieška
  • 30 ml suchého ružového vína
  • 2-4 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 hrsť lúpaných tekvicových jadierok alebo pistácií";i:10;s:25:"1 čajová lyžička soli";i:11;s:29:"pol teaspoon mletého korenia

Postup

Krok 1

Jednu tekvicu rozpoľte, vyberte jadierka, umyte a nakrájajte na mesiačiky. Papriku prerežte, očistite a spolu s tekvicou uložte do pekáča. Pridajte cesnak, pokvapkajte olejom, posypte tymianom a soľou a pri 200 °C pečte asi 25 minút.

Krok 2

Z pečenej papriky stiahnite šupku a zeleninu preložte do hrnca. Zalejte vývarom a uveďte do varu. Ochuťte soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.

Krok 3

Na miernom ohni prevarte a rozmixujte ručným mixérom na krém. Nechajte znova prevariť a prilejte víno. Už len krátko prevarte a odstavte.

Krok 4

Zvyšnú tekvicu prepoľte, očistite a umyte. Preložte do pekáča a do každej polovice nalejte krém. Posypte nasekanými jadierkami alebo pistáciami (nemusia byť) a pri teplote 220 °C zapekajte asi 20 minút. Pred podávaním do horúceho krému primiešajte smotanu. Môžete posypať troškou čili.