Pečený KRÉM HOKKAIDO s ružovým vínom
10. 2. 2022, 10:05 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:34)

Zdroj: profimedia.sk
Obľúbená oranžová tekvica je v krémovej podobe veľmi obľúbená. Upečte ju s červenou paprikou a rozmixujte!
- Dĺžka prípravy (min): 70
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: nízka
Suroviny
- 2 ks menšie tekvice hokkaido
- 4 ks červenej papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 4 ks strúčikov cesnaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 štipka mletého muškátového orieška
- 30 ml suchého ružového vína
- 2-4 lyžice smotany na šľahanie
- 1 hrsť lúpaných tekvicových jadierok alebo pistácií";i:10;s:25:"1 čajová lyžička soli";i:11;s:29:"pol teaspoon mletého korenia
Postup
Krok 1
Jednu tekvicu rozpoľte, vyberte jadierka, umyte a nakrájajte na mesiačiky. Papriku prerežte, očistite a spolu s tekvicou uložte do pekáča. Pridajte cesnak, pokvapkajte olejom, posypte tymianom a soľou a pri 200 °C pečte asi 25 minút.
Krok 2
Z pečenej papriky stiahnite šupku a zeleninu preložte do hrnca. Zalejte vývarom a uveďte do varu. Ochuťte soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
Krok 3
Na miernom ohni prevarte a rozmixujte ručným mixérom na krém. Nechajte znova prevariť a prilejte víno. Už len krátko prevarte a odstavte.
Krok 4
Zvyšnú tekvicu prepoľte, očistite a umyte. Preložte do pekáča a do každej polovice nalejte krém. Posypte nasekanými jadierkami alebo pistáciami (nemusia byť) a pri teplote 220 °C zapekajte asi 20 minút. Pred podávaním do horúceho krému primiešajte smotanu. Môžete posypať troškou čili.