Ryža v torte? Prekvapenie na počkanie
30. 1. 2022, 20:27 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:34)

Zdroj: Recepty zo Života
Poznáte len ryžový nákyp alebo mliečnu ryžu? Ryžová torta je bomba a navyše bez pečenia!
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Na tortu:
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g rastlinného tuku (Hera)
- 500 ml mlieka
- 150 g guľatozrnnej ryže
- 4 ks plátkovej želatíny
- 100 g kryštálového cukru
- 200 g maslových sušienok
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice citrónovej kôry
- 100 ml smotany na šľahanie
Na ozdobu:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 125 g malín
Postup
Krok 1
Ryžu premyte a uvarte do mäkka v mlieku. Želatínu podľa návodu namočte do studenej vody, nechajte napučať, vyžmýkajte a zapracujte do vlažnej ryže. Nechajte úplne vychladnúť.

Zdroj: youtube
Krok 2
Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Keksy rozdrvte na jemno, zmiešajte s rozpusteným tukom a zmes rovnomerne rozložte na dno formy.
Krok 3
Tvaroh premiešajte s citrónovou šťavou a kôrou, cukrom a ryžou. Smotanu vyšľahajte do tuha a zapracujte ju do ryžovo-tvarohovej zmesi.
Krok 4
Plnku navrstvite na keksový korpus, zakryte a dajte na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Nakrájajte a ozdobte šľahačkou a ovocím.
Alergény
- Mlieko a výrobky z neho