Reklama

Ryža v torte? Prekvapenie na počkanie

ryžová torta

Zdroj: Recepty zo Života

Reklama

Poznáte len ryžový nákyp alebo mliečnu ryžu? Ryžová torta je bomba a navyše bez pečenia!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Na tortu:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 100 g rastlinného tuku (Hera)
  • 500 ml mlieka
  • 150 g guľatozrnnej ryže
  • 4 ks plátkovej želatíny
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g maslových sušienok
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice citrónovej kôry
  • 100 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 125 g malín

Postup

Krok 1

Ryžu premyte a uvarte do mäkka v mlieku. Želatínu podľa návodu namočte do studenej vody, nechajte napučať, vyžmýkajte a zapracujte do vlažnej ryže. Nechajte úplne vychladnúť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Opekaná ryža s cesnakom a zeleninou, rýchla a zdravá večera
    Zdroj: youtube

     

    Krok 2

    Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Keksy rozdrvte na jemno, zmiešajte s rozpusteným tukom a zmes rovnomerne rozložte na dno formy.

    Krok 3

    Tvaroh premiešajte s citrónovou šťavou a kôrou, cukrom a ryžou. Smotanu vyšľahajte do tuha a zapracujte ju do ryžovo-tvarohovej zmesi.

     

    Krok 4

    Plnku navrstvite na keksový korpus, zakryte a dajte na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Nakrájajte a ozdobte šľahačkou a ovocím.

     

    Alergény

    • Mlieko a výrobky z neho