Reklama
Natrenújte si ich.
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg morčacích pŕs
- 2 hrste listov špenátu
- 200 g krémového syra
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice masla
- 1 ks zväzok jarnej cibuľky
- 200 ml hydinového vývaru
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Na lyžici oleja opečte nakrájanú cibuľku. Pridajte syr, premiešajte a stiahnite z ohňa. Zmes podľa chuti osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť. Mäso nakrájajte na čo najväčšie plátky hrúbky približne pol centimetra. Osoľte, okoreňte a na každý kus rozložte maslo, opláchnutý osušený špenát a časť syrovej zmesi. Mäso zaviňte a buď zviažte povrázkom, alebo spojte špáradlami. Vložte do olejom vymasteného pekáča a podlejte vývarom. Pečte približne 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom pridajte celé očistené šampiňóny a pečte ešte 20 minút.