Reklama

Špenátová roláda: Čarovný dizajn

Špenátová roláda

Zdroj: Archív

Reklama

Natrenújte si ich.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg morčacích pŕs
  • 2 hrste listov špenátu
  • 200 g krémového syra
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 ks zväzok jarnej cibuľky
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Na lyžici oleja opečte nakrájanú cibuľku. Pridajte syr, premiešajte a stiahnite z ohňa. Zmes podľa chuti osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť. Mäso nakrájajte na čo najväčšie plátky hrúbky približne pol centimetra. Osoľte, okoreňte a na každý kus rozložte maslo, opláchnutý osušený špenát a časť syrovej zmesi. Mäso zaviňte a buď zviažte povrázkom, alebo spojte špáradlami. Vložte do olejom vymasteného pekáča a podlejte vývarom. Pečte približne 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom pridajte celé očistené šampiňóny a pečte ešte 20 minút.