Suroviny: 

Na cesto

  • 4 vajcia
  • 140 g polohrubej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžice oleja
  • štipka soli

Na plnku

  • 500 ml mlieka
  • 1 a pol balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 250 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 lyžice ovocného džemu
  • 3 lyžice drobného ovocia

Na ozdobu

  • 400 g drobného ovocia
  • 1 balíček červeného tortového želé
  • malinová alebo ríbezľová šťava
  • 50 g mandľových lupienkov

Postup: 

  1. Žĺtky najprv vyšľahajte s cukrom, potom prilievajte olej. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho pridajte do žĺtkovej peny. Potom do misy preosejte múku s kypriacim práškom a vmiešajte. Nalejte do tortovej formy s priemerom 23 cm vyloženej papierom na pečenie. Upečte v rúre vyhriatej na 170 °C.
  2.  Z mlieka a práškového pudingu uvarte puding. Maslo vyšľahajte s cukrom. Vychladnutý puding prešľahajte a postupne doň pridávajte maslo. Asi 2 lyžice plnky si odložte, do zvyšku vmiešajte lekvár a ovocie.
  3. Vychladnutý korpus prekrojte a naplňte. Vložte späť do formy a dajte na hodinu do chladu. Potom povrch cesta potrite lekvárom a obložte ovocím.
  4. Tortové želé pripravíte podľa návodu, len časť vody nahraďte šťavou. Nalejte na ovocie a tortu nechajte v chladničke stuhnúť. Pred podávaním tortu vyberte z formy, okraje potrite plnkou a posypte nasucho opečenými mandľovými lupienkami.