1. kolo: Vitamín C
Spoľahlivý strážca silnej imunity a celkového zdravia podporuje tvorbu bielych krviniek a protilátok, ktorých úlohou je rozpoznať a zneškodniť nebezpečné mikroorganizmy. Vitamín C má silné antioxidačné účinky a je dobrou prevenciou sezónneho prechladnutia a chrípky aj srdcovo-cievnych a nádorových ochorení. V 100 g červených jabĺk sa nachádza 4,6 mg vitamínu C, v rovnakom množstve granátového jablka 10,2 mg. Bod pre granátové jablko.
Stav - 0 : 1

jablko
Zdroj: Shutterstock

2. kolo: Antioxidanty
Antioxidačná sila vyjadruje mieru schopnosti pohlcovať a zneškodňovať voľné kyslíkové radikály. Dostatočnú ochranu poskytne 3 000 až 5 000 jednotiek denne. Ak predpokladáte, že rubínová farba granátového jablka signalizuje vyšší obsah antioxidantov, nie je to tak. Nameraná antioxidačná sila červených jabĺk so šupkou (ORAC) je 5 900 mikromolov TE/100 g, antioxidačná sila granátového jablka 2 341 mikromolov TE/100 g. Bod pre červené jablko.
Stav - 1 : 1